Мета курсу – оволодіння теоретичними знаннями з питань економіки і менеджменту харчових виробництв, озброїти майбутніх спеціалістів знаннями з прикладної економіки та активним інтегруючим потенціалом, здатним покращити взаємодію між функціональними сферами підприємства.
Завдання курсу – теоретична та практична підготовка здобувачів для набуття системних знань з теоретичних засад та організаційно-теоретичних основ економіки та менеджменту харчових виробництв.
Предмет курсу – економічний механізм функціонування підприємства, формування та функціонування підприємства, формування та використання його ресурсного потенціалу з метою оптимізації економічних результатів діяльності підприємства, економічна система та процес менеджменту харчових виробництв.
Результати навчання (з урахуванням soft skills)
Інтегральна компетентність
Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у сфері економіки та менеджменту харчових виробництв , що передбачає застосування певних знань та вмінь, методів та прийомів і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.
Фахові компетентності
ФК 13. Здатність підвищувати ефективність виробництва, впроваджувати сучасні системи менеджменту.
ФК 14. Здатність визначати та розв’язувати широке коло проблем і задач харчових технологій завдяки розумінню їхніх основ та проведення теоретичних і експериментальних досліджень.
Soft skills:
- комунікативні навички: письмове, вербальне й невербальне спілкування; – уміння спілкуватися по e-mail; вести суперечки і відстоювати свою позицію, спілкування в конфліктній ситуації; навички створення, керування й побудови відносин у команді.
- уміння виступати привселюдно: навички, необхідні для виступів на публіці; проводити презентації.
- керування часом – уміння справлятися із завданнями вчасно.
- гнучкість і адаптивність: гнучкість, адаптивність і здатність мінятися; уміння аналізувати ситуацію, орієнтування на вирішення проблем.
- лідерські якості: уміння спокійне працювати в напруженому середовищі; уміння ухвалювати рішення; уміння встановлювати мету, планувати.
- особисті якості: креативне й критичне мислення; етичність, чесність, терпіння, повага до навколишніх.
Додаткові матеріали