Економіка підприємств готельно-ресторанного бізнесу

Спеціальність:
Готельно-ресторанна справа
СВО:
Бакалавр
Курс:
3
Провідний викладач:
Лисак Оксана Іванівна

Метою викладання навчальної дисципліни «Економіка підприємств готельно-ресторанного бізнесу» є формування сучасного економічного мислення, глибокого розуміння комплексу проблем господарювання в готельному та ресторанному бізнесі, а також набуття вмінь і практичних навичок економічної діяльності.

Завдання дисципліни полягає у формуванні, розвитку та удосконаленні фахових компетентностей, серед яких:

а) загальні компетентності (ЗК):

  • здатність до розуміння соціально-економічних явищ, суспільних процесів і тенденцій науково-технічного прогресу;
  • здатність шляхом самостійного навчання освоювати нові області, використовуючи здобуті знання;
  • здатність застосовувати загальнонауковий методологічний апарат;
  • здатність застосовувати фахові та фундаментальні знання у професійній діяльності.

б) фахові компетентності спеціальності (ФК):

  • здатність володіти базовими поняттями, основами теорії і практики фахової підготовки, вміння їх застосовувати;
  • здатність формувати і реалізовувати ефективні зовнішні та внутрішні комунікації на підприємствах сфери гостинності, навички взаємодії (робота в команді);
  • здатність розуміти економічні процеси та здійснювати планування, управління, контроль діяльності суб’єктів готельного і ресторанного бізнесу;
  • здатність аналізувати і розраховувати економічні показники діяльності,
  • визначати рівень конкурентоспроможності та економічний потенціал суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу на основі даних статистичної звітності, бухгалтерського обліку, спеціальних досліджень.

Після вивчення навчальної дисципліни здобувач повинен показати такі програмні результати навчання (ПРН):

  • розуміння та усвідомлення соціально-економічних явищ та суспільно-економічних процесів, тенденцій науково-технічного прогресу;
  • освоювати нові області, використовуючи здобуті знання;
  • уміння застосовувати фахові та фундаментальні знання у професійній діяльності;
  • знання теорії і практики організації готельно-ресторанного господарства;
  • уміння формувати та реалізовувати ефективні зовнішні та внутрішні комунікації на підприємствах сфери гостинності, навички взаємодії (робота в команді);
  • знання принципів організації роботи закладів готельно-ресторанного господарства та функції їх структур;
  • знання економічних процесів та уміння здійснювати планування, управління і контроль діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу;
  • розраховувати, аналізувати та планувати фінансово-економічні показники діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу, визначати їх рівень конкурентоспроможності та економічний потенціал.

Робоча програма навчальної дисципліни «Економіка підприємств готельно-ресторанного бізнесу» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ОПП «Готельно-ресторанна справа» (на основі повної загальної середньої освіти). 2023-24 н.р.

Робоча програма навчальної дисципліни «Економіка галузі» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ОПП «Готельно-ресторанна справа» (на основі ПСЗО).

Силабус навчальної дисципліни «Економіка галузі» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ОПП «Готельно-ресторанна справа».

Додаткові матеріали

Презентація до теми “ЕКСПЛУАТАЦІЙНА ПРОГРАМА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА”

Презентація до теми “ТОВАРНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ТА ТОВАРООБОРОТУ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ”