«Сингента» — це провідна агрохімічна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки у світі, даючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. «Сингента» — світовий лідер у виробництві засобів захисту рослин та насіння. Поряд із виробництвом насіння компанія інтегрує весь цикл роботи з ним: селекція, виробництво, підготовка та продаж. «Сингента» одна з небагатьох компаній створила підрозділ біологічних досліджень (Research and Development), який сьогодні є робочим інструментом компанії. Випробування й дослідження підрозділу R&D проводяться винятково у польових умовах, і це потужний фундамент та основа авторитету компанії.
Одним з об’єктів застосування засобів захисту рослин в приватному секторі є плодові багаторічні насадження. Перед власниками садівничих господарств постає питання правильного та науково обгрунтованого вибору препаратів, щоб забезпечити належний захист рослин та отримати гігієнічно чисту продукцію.
З метою отримання передового досвіду компанії «Сінгента» в технологіях застосування засобів захисту плодових та ягідних культур від хвороб та шкідників викладачі кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії (к.с.г.н., доцент Розова Л.В., к.с.г.н., доцент Колесніков М.О.) прийняли участь у роботі конференції «Майстерня садівництва».
Конференція відбувалася 21 лютого 2019 року в с. Дніпровське Білозерського району Херсонської області, де зустрілися представники потужних агропідприємств півдня України, що займаються вирощуванням плодових культур, в тому числі представники з Запорізької області, а саме: АФ «Агролюкс», ДПДГ «Мелітопольське», ТОВ «Мелітопольська черешня», «Укргарден», СБК «Дружба» та інші.
Присутнім було представлено «Сад нових можливостей», що є основною ідеєю конференції. Фахівці-садоводи, науковці, агровиробники мали можливість ознайомитися з основними чинниками отримання якісних плодів та ягід, дізнатися про вплив формування крони та обрізки на врожайність кісточкових культур. Всі присутні виїзджали до черешневого саду АФ «Білозерський» де отримали практичні рекомендації та переглянули майстер-клас з обрізки від французського експерта Тьєрі Крозе.
Вважаємо, що отримані нові знання та практичний досвід ефективно будуть використані при підготовці фахівців в галузі садівництва та виноградарства в ТДАТУ.

За матеріалами кафедри
плодоовочівництва, виноградарства та біохімії

IMG_20190221_121834Scanitto_2019-02-22_002

IMG_20190221_152445         IMG_20190221_151959        IMG_20190221_125944

IMG_20190221_151015IMG_20190221_131610

52835802_1272777426211946_8206037160814444544_n52755172_1272777342878621_2889459215686959104_n

52434219_1272778432878512_1858613751217913856_n52886950_1272777829545239_3437695891052429312_n