Університет має затверджену стратегію розвитку на 2023-2030 роки. Одним із напрямів якої є «розробка альтернативних технологій стабілізації та продуктивного використання порушених агробіоценозів регіону» (п.9.2.2); «модернізація інфраструктури на принципах турботи про довкілля та ресурсоощадності» (п.8.2.); «участь у розробленні програм зі збереження та відтворення екосистеми регіону» (п.9.7.) (Стратегія розвитку Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України на період 2023-2030 рр.) 
Університет впроваджує політику, спрямовану на забезпечення того, що продукти харчування в кампусі, вирощуваються з використанням екологічно чистих методів.
- Університет виступив з ініціативою створення Центру природного землеробства “Таврія Органік”
- Університет має постійне партнерство та підтримує місцевих фермерів. Співпраця з фермерами Запорізької області – проект “INTERCROPPING AND MYCORRHIZATION”
- Університет заключає договори про співпрацю з агропідприємствами орієнтованими на екофрендлі технології. Співпраця з науковими установами та виробничими підприємствами.
- Університет пропагує та поширює інформацію про філософію органічного виробництва. (Монографії)
- Університет забезпечує прозорість у походженні продуктів та залучає студентів до вирощування в університетських теплицях, садах та полях екологічно чистої продукції (Закладка і роботи в органічному винограднику)
- Університет впроваджує рослинне меню для зменшення впливу на довкілля.
- В університеті створена програма з переробки харчових відходів шляхом зменшення їх обсягів та компостуванням, що допомагає знизити екологічний вплив, підвищує обізнаність студентів та працівників щодо сталого розвитку і відповідального споживання. (Стале управління відходами).