З метою розкриття наукового потенціалу університету, наукова бібліотека презентує сьомий випуск проєкту «Наукові напрями ТДАТУ».

Історико-бібліографічний нарис знайомить з науковою школою «Підвищення ефективності технологічних процесів і обладнання харчових виробництв і переробки сільськогосподарської продукції», заснованою к. т. н., професором Ф. Ю. Ялпачиком.

На сторінках цього видання ви зможете ознайомитися з історією створення, основними досягненнями і напрямами роботи наукової школи. Окремий розділ присвячено засновнику наукової школи к. т. н., професору Ф. Ю. Ялпачику та її сьогоднішньому керівнику д.  т.  н., професору К. О. Самойчуку. Заключний розділ містить основні публікації учасників школи.

При підготовці історико-бібліографічного нарису були використані матеріали сайту кафедри обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф. Ю. Ялпачика. Більш детально ознайомитися з роботами науковців школи можна звернувшись до репозитарію університету elarTSATU або електронного каталогу наукової бібліотеки. Видання може бути корисним для науковців, студентів і аспіратів, а також читачів, які бажають розширити свої знання у цій галузі.

Наукова бібліотека висловлює подяку д. т. н., професору К. О. Самойчуку за наукове консультування та співпрацю під час роботи над нарисом.

Світлана Вовченко
бібліограф І кат. відділу
науково-бібліографічної
та інформаційної роботи