изображение_2023-10-19_095742225

З 18 вересня по 18 жовтня 2023 року підбулася програма підвищення кваліфікації «Академічна доброчесність, відкрита наука та штучний інтелект: як створити доброчесне освітнє середовище» у якій прийняли участь викладачі кафедри рослинництва та садівництва ТДАТУ. До участі у програмі підвищенні кваліфікації були також запрошені всі охочі, хто цікавиться питаннями забезпечення академічної доброчесності, впровадження штучного інтелекту та відкритих наукових практик у закладах вищої освіти.

Підвищення кваліфікації відбувається в рамках модулів Жана Моне ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH-101048055 «AICE –With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe», ERASMUS-JMO-2022-HEITCH-RSCH-101085198 «OSEE – Open Science and Education in Europe: success stories for Ukrainian academia».Кожен учасник програми підвищення кваліфікації отримає сертифікат та збірник есе в електронній формі
Слухачі відвідали онлайн-лекції на теми: «Складники доброчесного освітнього середовища», «Відкрита наука та академічна доброчесність», «Діалог із ChatGPT», «Програми перевірки унікальності тексту та штучний інтелект».

Навчальне навантаження становило 1 кредит ECTS (30 годин), з них 8 годин лекцій, 12 годин самостійного вивчення матеріалів і 10 годин для самостійної підготовки есе. Здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників».

За вимогами програми кожен учасник повинен написати есе, унікальність якого, а також наявність тексту, написаного штучним інтелектом, перевіряється за допомогою програмного забезпечення StrikePlagiarism.com від компанії Plagiat.pl.

За результатами програми підвищення кваліфікації кожен учасник програми підвищення кваліфікації отримає сертифікат та збірник есе в електронній формі.

асро спат ти