30 січня 2020 року проводилась лабораторна робота з дисципліни «Загальне плодівництво» за темою: «Знайомство з сортиментом зимових сортів яблук та їх дегустаційна оцінка» для студентів третього курсу спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство».

Студенти проводили дегустаційну оцінку 9 зимових сортів яблук:

– Ренет Симиренка

– Айдаред

– Голден Делішес

– Ред Джонапрінц

– Бребурн

– Джонаголд

– Флоріна

– Гренні Сміт

– Фуджи

 

Студенти оцінювали привабливість зовнішнього вигляду, колір, смак, аромат, консистенцію м’якоті плодів. За результатами оцінки було заповнено дегустаційні листи та визначено найкращій сорт за комплексом ознак. Цього року їм виявився сорт яблук Ред Джонапрінц.

IMG-c11a4ff6e9491d912fe40fb9edb0c838-VIMG_20200130_090249

IMG-b0bb9412fc424b64f9f31d000c00b591-VIMG_20200130_085927

За матеріалами доцента кафедри ПВБ Алексєєвої О.М.