изображение_viber_2019-11-29_08-16-39  28 листопада 2019 року на факультеті агротехнологій та екології відбулась презентація освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій».

Зі вступним словом до всіх присутніх звернулась декан факультету агротехнологій та екології Іванова Ірина Євгенівна та розказала про систематичну і планомірну роботу всього колективу щодо впровадження освітніх програм спеціальностей факультету відповідно сучасних вимог забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти.

         Гарант освітньої програми завідувач кафедри геоекології і землеустрою, доктор геологічних наук, професор Даценко Людмила Миколаївна розповіла про особливості освітньої програми, основні цілі, освітні компоненти, які  сприяють формуванню загальних та фахових компетентностей, а також допомагають досягти програмних результатів навчання.

 Людмила Миколаївна звернула увагу на нові підходи до впровадження студоцентрованого навчання в освітній процес. Гарант наголосила на важливості формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти, яку вони реалізують протягом навчання в університеті.

         На заході були присутні здобувачі вищої освіти ОР «Бакалавр» та роботодавці, думка яких враховується під час формування освітньої програми. Студент третього курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» Бражко Сергій, який навчається за дуальною формою та входить до складу проекної групи з питань розробки та оновлення освітньої програми. Під час обговорення студенти запитували про перспективи розвитку та можливості продовження навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», а також про можливості впровадження сучасного програмного забезпечення.

Висловили свою думку і зовнішні  стейкхолдери: Репетун Олександр (головний спеціаліст-землевпорядник відділу земельних ресурсів виконавчого комітету Гуляйпільської міської ради) та Єфименко Ельдар (спеціаліст із земельних рішень ІІ категорії Жовтневої сільської ради), які означили необхідність кваліфікованих фахівців для забезпечення ринку праці на сучасному етапі розвитку країни та розповіли про тенденції розвитку професії на перспективу.

У сучасних умовах розвитку освітнього процесу зустрічі такого формату дають можливість врахувати інтереси здобувачів вищої освіти, роботодавців та інших стейкхолдерів під час розробки та реалізації освітніх програм, а також досягти поставленої мети: забезпечити підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі архітектури та будівництва зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

 

За матеріалами декана факультету АТЕ, к.с.-г.н., доц. Іванової І.Є.

Заступник декана факультету АТЕ з навчальної роботи, к.г.н., ст. викладач Чебанова Ю.В.

2 4

13 18 20 30 44 96 изображение_viber_2019-11-29_08-16-39