khisf3-d57a8d2e4216ef43c5c1fcab3f0b83beКожного року світ відзначає 21 березня Всесвітній день поезії. Свято було створено за ініціативою ЮНЕСКО.

Геніальне досягнення людства, частина світової культури — це про поезію. Вона може спонукати до високих дій, спрямовувати за собою маси та об’єднувати людей,передати будь-який емоційний стан.

Поетична творчість відома у світі тисячоліття. Найстарішим аргументом є документ — клинопис на керамічних табличках “Епос про Гільгамеша”. Створили його приблизно 17-18 століття до нашої ери, тоді це була території Давньої Месопотамії. Ще одним взірцем давньої поезії є індійські віршовані  рядки — “Махабхарата” та “Рамаяна”.

В українському календарі Всесвітній день поезії вперше з’явилося у 2004 році і відзначають його на державному рівні. Любов українців до поезії не поступається ані французам, ані англійцям, ані італійцям. Адже самих лише народних пісень по всій Україні записано понад 500 тисяч! А ще були гнівно-журливі твори Шевченка, і революційні рядки Франка, і сентиментальні строфи Лесі Українки, і музичні вірші Тичини, сонети Рильського, пісні Малишка, містичні образи Богдана-Ігоря Антонича.

Давайте разом з вами згадаємо найпопулярніші вислови відомих українських письменників і поетів, які назавжди закарбувалися у серцях нашого народу.

the-8-types-of-intelligences