журналВийшов перший номер нового журналу «Відкрита наука та інновації», у якому планується системно висвітлювати новітні досягнення у галузі економіки, бібліотечної та інформаційної справи з позицій відкритого доступу до наукової інформації.

У першому номері розглядаються питання використання бібліографічних менеджерів, наведено результати порівняльного аналізу сучасних наукометричних інструментів, висвітлено роль Національного консорціуму ORCID-Україна у розвитку політики відкритої науки, подано огляд законодавчого регулювання технології блокчейн та проаналізовано сучасні виклики у цій сфері, запропонована методика інтегральної оцінки рівня інноваційної активності економіки.

Для бібліотечних фахівців, які дотичні до бібліометрії і наукометрії, буде цікавою стаття  Ярошенко Т., Ярошенко О. Вимірювання впливу науки: за межі традицій. порівняльний аналіз сучасних наукометричних інструментів та їх роль у визначенні наукового внеску., де представлений короткий огляд та порівняння деяких платформ та інструментів: Dimensions, Lens, Scilit, OpenAlex, Crossref, Google Scholar, Semantic Scholar, OpenCitations, ScientoPy; та їх відповідального  застосування для потреб оцінки науки та впливу наукових досліджень.

Головний редактор нового журналу став Шкуратов Олексій Іванович, доктор економічних наук, професор, випускник ТДАТА 2007 року, спеціальність «Економіка підприємства».