26 березня відбувся прямий ефір з обговоренням цукатів з черешні та вишні місцевого виробництва. Всі охочі могли приєднатися, а також поставити будь-які питання.
Бесіда проводилася з кандидатом наук, доцентом кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії, деканом факультету агротехнологій та екології ТДАТУ, експертом 20-ти галузевої експертної ради Національної агенції із забезпечення якості освіти в Україні – Іриною Івановою. В якості спеціального гостя виступив ректор Таврійського агротехнологічного університету ім. Д. Моторного, доктор технічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії аграрний наук України, лауреат державної премії України, депутат обласної ради – Володимир Кюрчев.
Впродовж ефіру глядачі отримали відповіді на всі хвилюючі їх питання. Були розкриті усі переваги виробництва цукатів з черешні та вишні, перспективи розширення асортименту. Адже такий продукт надзвичайно смачний та корисний, а також експорт цукатів є економічно вигідним для нашого регіону.
Жителям Мелітополя, що притримуються здорового харчування, слід звернути увагу на місцевий продукт. Дієтологи стверджують, що не дивлячись на високий вміст цукру, в цукатах міститься багато клітковини, необхідної для нормального травлення, а також мікроелементи і вітаміни. На їх думку, цукати є відмінною альтернативою для заміни цукерок і багатьох інших солодощів.
Дякуємо організаторам та гостям за цікавий ефір, інформативні відповіді, а також за Вашу роботу!
За інформацією студентки 3-го курсу Єлизавети Семенюк,
голови інформаційного сектору факультету АТЕ