Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи є випусковою та здійснює підготовку фахівців за двома освітніми програмами: 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа».
Підготовка фахівців на кафедрі, як і загалом в університеті, згідно з Законом України «Про вищу освіту», здійснюється за ступеневою системою.
Науково-педагогічний колектив кафедри постійно вдосконалює форми та методи навчання, використовує як традиційні форми, так і новітні методики викладання (ділові ігри, виїзні практичні заняття тощо). Навчання студентів проводиться за новітніми технологіями в аудиторіях та лабораторіях із використанням сучасного обладнання.
З урахуванням нових досягнень науки і техніки розроблено нові навчальні плани та програми дисциплін, впроваджуються сучасні інформаційні технології навчання (зокрема дистанційна освіта), підготовлена навчально-методична література, ведеться активна робота з підготовки та видання сучасних підручників та навчальних посібників.
Переваги навчання на кафедрі:
- інноваційні технології і методи викладання навчальних дисциплін;
- високий рівень фаховості науково-педагогічного складу;
- інноваційні навчальні плани і програми, сформовані за участю роботодавців;
- надання електронних конспектів лекцій;
- безкоштовний доступ до Інтернет;
- функціонування віртуального навчального середовища з усіх дисциплін;
- можливість працювати із сучасним програмним забезпеченням;
- практичний характер навчання;
- можливість участі в науково-практичних конференціях;
- забезпечення місцем проходження практики;
- екскурсії на підприємства;
- висока оцінка якості підготовки фахівців з боку роботодавців;
Кафедра активно співпрацює із профільними кафедрами інших закладів вищої освіти. Формами такого співробітництва є розроблення рекомендацій із удосконалення навчального процесу, участь у наукових конференціях, написання спільних публікацій, обговорення освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів та магістрів.