изображение_viber_2019-10-21_13-48-19
ІНТЕРКУЛЬТУРНЕ ГАСТРО-ПАТІ В НАВЧАЛЬНОМУ КАФЕ ТДАТУ НА ЧЕСТЬ ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

День працівників харчової промисловості в ТДАТУ відсвяткували Інтеркультурним гастро-паті. Свято об’єднало дві кафедри, які готують фахівців для цієї галузі: – кафедру харчових технологій та готельно-ресторанної справи, – кафедру обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика. Інтеркультурний захід супроводжувався кулінарними майстер-класами з приготування національних страв під супровід відповідної автентичної музики. Кафедра ХТтаГРС, а також […]

изображение_viber_2019-10-17_08-15-00
ТДАТУ імені Дмитра Моторного в смт. Кирилівка

16 жовтня 2019 року відбувся захід для школярів 9-11 класів Атманайської, Азовської, Шелюгівської, Охрімівської ЗОШ організований центром зайнятості смт. Кирилівка «Випускник-2020». Подібні зустрічі покликані допомогти майбутнім випускникам визначитися із подальшим вступом до ВУЗів, училищ, коледжів, ліцеїв. Перед учнями виступило керівництво центру зайнятості та представники провідних освітніх закладів м. Мелітополь та Якимівського професійного аграрного ліцею. Таврійський […]

изображение_viber_2019-10-16_12-54-21
МАЙБУТНІ РЕСТОРАТОРИ ОПАНОВУЮТЬ КУЛІНАРНЕ МИСТЕЦТВО

Поступово, крок за кроком, студенти 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» опановують кулінарне мистецтво. Сьогодні лабораторні роботи з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» були присвячені технологіям приготування соусів традиційних та інноваційних. Органолептичний аналіз приготованих соусів показав, що студенти справилися на «відмінно»! Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.

изображение_viber_2019-10-13_17-59-42уц
ТДАТУ ім. Дмитра Моторного на «Покровському ярмарку»

В парку ім. Горького 13 жовтня 2019 року за підтримки народного депутата України Сергія Мінько, проходив бізнес-fest «Покровський ярмарок в Мелітополі». На ярмарці працювали туристичний, медовий, квартал майстрів і ярмарок. Кафедрою харчових технологій та готельно-ресторанної справи факультету агротехнологій та екології було облаштовано локацію в туристичному кварталі. Студенти 21 ГРС: Бондаренко Данило, Ковальчук Діана пригощали гостей […]

изображение_viber_2019-10-11_08-26-38
ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ЖОВТЕНЬ ФАКУЛЬТЕТУ АТЕ

З метою професійної орієнтації випускників шкіл Якимівського району 10.10.2019 року кафедрами факультету АТЕ: ГЕЗ і ХТ та ГРС було організовано низку профорієнтаційних заходів, які підтримали представники дружніх факультетів – ЕКТ і ФЕБ. Перед учнями 11 класів шкіл району виступили асист. каф. ГЕЗ А. О. Ангеловська, ст. викл. каф. ХТ та ГРС А. С. Кулик, доцент […]

изображение_viber_2019-10-09_13-11-06
ВІД АЗІВ ДО СПРАВЖНІХ ШЕДЕВРІВ! МАЙБУТНІ РЕСТОРАТОРИ РОБЛЯТЬ ПЕРШІ КРОКИ.

Перша сходинка в кар’єрі шеф-кухаря – бездоганно володіти технікою нарізки сировини. У відточуванні кулінарних навичок важлива кожна деталь. На лабораторному занятті з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» студенти 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» освоювали традиційні прийоми нарізки овочів і фруктів  (соломку, брусочки, кубики, часточки, кружечки, шашки, кільця), а також міжнародні види нарізання (брюнуаз, жюльєн, пейзан, […]

3
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ТДАТУ В ОРІХІВСЬКОМУ РАЙОНІ

03.10.19 р. відбулась зустріч з випускниками шкіл м.Оріхів та Оріхівського району. Відповідальний по Оріхівському району – каф.КН, факультет Енергетики і комп’ютерних технологій. Від кафедри КН – ст. викл. Зінов’єва О.Г., студентка 31 КН групи Кремнєва Катерина. Від кафедри ТМКП профорієнтаційну роботу проводила доц.,к.т.н. Пихтєєва І.В., від кафедри ХТ та ГРС факультету АТЕ – ст. викл. […]

изображение_viber_2019-10-03_15-37-57
АТЕ – ІНТЕРКУЛЬТУРНИЙ ФАКУЛЬТЕТ. ВІД ІДЕЇ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ КРЕАТИВНИХ ПРОЕКТІВ!

Тема етнокультурного гастрономічного різноманіття становить великий дослідницький інтерес. Студентське Навчальне кафе кафедри ХТтаГРС вивчає кулінарну палітру різних етносів. На базі лабораторії харчування неодноразово проводились заходи, присвячені інтеркультурності, створено громадську організацію «Інтеркультурне гастрономічне коло». 2 жовтня 2019 р. в одному з таких заходів взяли участь студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа». В Лабораторії харчування відбувся конкурс від декана […]

изображение_viber_2019-10-02_07-59-16
Профорієнтація ТДАТУ в Якимівському районі

1 жовтня 2019 року співробітник кафедри ХТ та ГРС факультету АТЕ: ст.викл., к.т.н., Кулик А. С., ГЕЗ – Ангеловська А. О., та кафедри «Машиновикористання у землеробстві» доц., к.т.н., Мітін В. М. у межах проведення профорієнтаційної роботи відвідали 9 шкіл Якимівського району: 3 в самому районному центрі та школи таких населених пунктів як Новоданилівка, Велика Тернівка, […]

0-02-0a-8fbca5fef34854b29c67d857887afa88b2d3e4b3fa9f4335f64ca17f1ccfbb1e_c599420a
КОНФЕРЕНЦІЯ ЗА ПІДСУМКАМИ ЛІТНЬОЇ ПРАКТИКИ З «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ»

На кафедрі ХТтаГРС студенти 21 ГРС групи взяли участь у конференції, присвяченій практичним аспектам в готельно-ресторанній індустрії. Спікери виступили з цікавими доповідями, в яких підвели підсумки своєї літньої практики. До обговорення актуальних питань долучились і викладачі кафедри. Присутні на конференції студенти в ході дискусії почули корисні поради щодо специфіки практичної роботи в готельно-ресторанній сфері. Інформаційний […]