Відповідно до «Положення про освітні програми в Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного перегляд освітніх програм з метою їх удосконалення здійснюється у формах оновлення або модернізації за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Стратегія реформування вищої освіти передбачає створення системи моніторингу та постійного вдосконалення якості вищої освіти, що відповідає рекомендаціям і стандартам Європейського простору вищої освіти та враховує передовий світовий досвід як головну мету.

28 листопаду 2023 року гарантами освітніх програм, викладачами кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи і науково-педагогічними працівниками закладів вищої освіти України було проведено онлайн зустріч-обговорення освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти:

– «Харчові технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;

– «Індустрія здорового харчування» другого (магістерського) рівня вищої освіти;

– «Харчові технології» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

Гаранти ОПП «Харчові технології» освітньо-наукового, магістерського, бакалаврського рівнів вищої освіти: д.т.н., професорка Олеся Прісс, д.т.н., професорка Марина Сердюк, к.т.н., доцентка Тетяна Колісниченко представили освітні програми, що реалізуються на кафедрі ХТГРС та ознайомили учасників із метою, особливостями (унікальністю), фаховими компетентностями та програмними результатами навчання, освітніми компонентами програм. Для їх обговорення були запрошенні колеги з університету та інших закладів освіти:

– Самойчук Кирило Олегович – доктор технічних наук, професор кафедри обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного;

– Сухенко Владислав Юрійович – д.т.н., професор кафедри харчових технологій Черкаського державного технологічного університету, провідний науковий співробітник Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, дійсний член ГО Академія технічних наук України;

–Ткаченко Антон Геннадійович – здобувач ступеня доктора філософії спеціальності 181 «Харчові технології» ТДАТУ;

– Євлаш Вікторія Владленівна – д.т.н., професор, завідувач кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету;

– Голячук Сергій Євгенович – к.с.-г.н., доцент, завідувач кафедри технологій і обладнання переробних виробництв Луцького національного технічного університету.

Особливу зацікавленість викликали перелік та зміст фахових компетентностей та структурно-логічна схема ОП. Представлений перелік компонент освітньо-професійної програми, їх логічну послідовність підтримано колегами з інших ЗВО, відмічено креативний та професійних підхід до формування переліку дисциплін.

Далі учасники обговорювали освітньо-професійну програму «Крафтові харчові технології» підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, яку презентувала гарант програми та завідувач кафедри технологій і обладнання переробних виробництв Луцького національного технічного університету к.с.-г.н., доцент Голячук Сергій Євгенович.

Продовжуємо працювати над удосконаленням освітньо-професійних програми з метою надання якісних освітніх послуг і підготовки висококваліфікованих фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Дякуємо усім учасникам за співпрацю та конструктивний діалог!