Лабораторія зберігання плодів та овочів є структурним навчальним підрозділом університету. Вона створена на базі кафедри Харчових технологій та готельно-ресторанної справи для організації та проведення навчальних занять з дисциплін: Технологія зберігання плодів та овочів, Технологія консервування плодів та овочів, Технологія продуктів функціонального призначення, Методи контролю харчових виробництв; Безпека продовольчої сировини та харчових продуктів; Прогнозування збереження якості сировини та консервованих продуктів; Холодильні технології та засоби їх забезпечення.

Лабораторія  забезпечена всім необхідним сучасним оснащенням для ефективного здійснення освітнього процесу, виконання лабораторних і практичних робіт, проведення навчальної практики.

Лабораторія має обладнання для проведення дослідів зі зберігання плодів та овочів: холодильну камеру, біологічні мікроскопи з додатковими пристроями, дистилятори, лабораторні ваги, прилади для фільтрування, центрифугування, рН-метри, водяні бані, набір лабораторного посуду: ексикатори, всі типи пробірок, колб, флаконів, піпеток і ампул, чашки Петрі тощо та лабораторні меблі.