Навчальна лабораторія «Навчальне кафе» є структурним навчальним підрозділом університету. Лабораторія створена на базі кафедри Харчових технологій та готельно-ресторанної справи в 2018 році для організації та проведення навчальних занять з дисциплін: Вступ до фаху та основи гостинності, Технологія продукції ресторанного господарства, Технологія кулінарної продукції, Крафтові технології, Кондитерське та пекарське мистецтво, а також Навчальної практики у студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 181 «Харчові технології».

Лабораторія  забезпечена всім необхідним сучасним оснащенням для ефективного здійснення освітнього процесу.

Матеріальна база навчальної лабораторії «Навчальне кафе»:

1) обладнання: сплітсистема, витяжна парасоля, варильні електричні поверхні, індукційні плити, електричні духовки, вафельниці, морозильна та холодильні камери, електром’ясорубка, тістоміс, кавомашина, пончиковий апарат, мікрохвильова піч, блендер, кухонний комбайн, машинка для нарізки гастрономічних продуктів, планетарний міксер, льодогенератор, ваги кухонні, бойлер-самовар;

2) меблі: виробничі столи, стелажі кухонні виробничі, шафи для посуду виробничі, кондитерський стіл, ванна мийна;

3) виробничий інвентар:

– набори кухонного посуду (каструлі, сковороди, казани, набори ножів для м’яса, риби, хліба, овочів, обробні дошки, качалки, сита, гастроємності, деки для духових шаф, молоточки для м’яса, черпаки, лопатки для смаження, вінчики);

 – набори столового посуду (столові сервізи, тарілки різних розмірів, супниці, соусниці, салатниці, ємності для спецій, серветниці);

– чайні, кавові та десертні набори (чашки, блюдця, чайники для заварювання чаю, кавники, ємності для цукру, вершків, креманки);

– спеціальний посуд.

На базі навчальної лабораторії проводяться гастрономічні майстер-класи, тематичні заходи. В Навчальному кафе студенти оволодівають необхідними вміннями за своєю спеціальністю, отримують професійні навички з організації роботи закладів ресторанного господарства, закріплюють і поглиблюють отримані теоретичні знання.