Відповідно до освітньо-наукової програми зі спеціальності 181 «Харчові технології» аспіранти  двічі на рік звітують про виконання наукової складової. Цьогоріч свої наукові результати проедставили аспіранти першого, другого, третього курсів. В рамках освітньої програми 181 «Харчові технології»  вони працюють над різноманітними темами: це інноваційні методи зберігання спаржі, шпинату; розробка напівфабрикатів з калини; удосконалення технології зберігання м’яса з підвищеною біологічною цінністю, удосконалення технології зберігання шиїтаке; обгрунтування технології виробництва макаронних виробів з додаванням грибної сировини. дослідження нових компонентів харчових продуктів. Аспіранти розповіли про виконані експериментальні дослідження, підготовані публікації, виступи на конференціях.  Робота аспірантів в цьому напрямку визначає не лише їхні особисті досягнення, але й внесок у загальний науковий образ університету.

Виступили наукові керівники аспірантів та охарактеризували роботу здобувачів при виконанні наукової складової. Особливу увагу керівники звертали на серйозні перешкоди у продовження експериментальних досліджень, котрі були вимушено призупинені у зв’язку з війною та окупацією Мелітополя. Віримо, що роботи будуть продовжені найближчим часом.