Викладачами кафедри було видано наступні підручники та посібники:
 |
Самойчук К. О. Обладнання складів для зберігання плодоовочевої та м’ясо -молочної продукції / К. О. Самойчук О. Г. Скляр, С. В. Кюрчев, С. Т. Бутенко, В. О. Верхолонцева, Н. О. Пяляничка, В. Г. Тарасенко, В. Г. Циб, Н. П. Загорко, Л. М. Кюрчева, Н. А. Гапріндашвілі – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2019. – 185 с. |
 |
Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції: Монографія / В.Ф. Ялпачик, Н.П. Загорко, С.В. Кюрчев, В.Г. Тарасенко, Л.М. Кюрчева, С.Ф. Буденко, О.В. Григоренко, М.І. Стручаєв, В.О. Верхоланцева. – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2018. – 214 с. |
 |
Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів: підручник для студентів вищих навчальних закладів / К.В. Калайда, Л.Ю. Матенчук, В.М. Найченко, А.Ю. Токар, З.М. Харченко, Н.П. Загорко, М.Є. Сердюк, О.П. Прісс, Л.М. Кюрчева, О.І. Сухаренко, О.І. Аністратенко. – Мелітополь: Видавничо-поліграфічний центр «Люкс», 2017. – 291 с. |
 |
Технологія і механізація переробки молока і виробництво молочних продуктів. Кн. 2 / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Н. П. Загорко, Т. О. Шпиганович; за ред. О. В. Гвоздєва. – Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2013. – 464 с. |
 |
Машини та обладнання переробних і харчових виробництв: навчально-методичний комплекс для підготовки спеціалістів освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр» в аграрних вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівнів акредитації з напрямку 6.100202 «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва» за вимогами кредитно-модульної системи. Частина 1. Аудиторні заняття // І.М. Бендера, О.Я. Стрельчук, Ф.Ю. Ялпачик та ін. / За редакцією І.М. Бендери та О.Я. Стрельчука. – Камянець-Подільський: ФОП Сисин О.В., 2013. – 356 с. |