Статті викладачів за 2021 рік
Ivanova І., Serdyuk М., Malkina V., Priss О., Herasko T., Тymoshchuk T. Investigation into sugars accumulation in sweet cherry fruits under abiotic factors effects. Agronomy Research, 2021. 19(2). 444–457.
Ivanova, I., Serdiuk, M., Malkina, V., Bandura, I., Kovalenko, I., Tymoshchuk, T., … & Omelian, A. The study of soluble solids content accumulation dynamics under the influence of weather factors in the fruits of cherries. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 2021. 350-359.
Бандура І. І., Кулик А. С., Хареба В.В., Хареба О.В., Цизь О.М., Чаусов С. В., Макогон С. В. Вплив складу субстратів на морфологічні та біохімічні показники Pleurotus citrinopileatus Singer. Вісник аграрної науки. 2021. Вип. 2(815). С. 11-18.
Гапріндашвілі Н.А., Топорков Д. Організація харчування в ресторанах стек-хаус / Н.А. Гапріндашвілі, Д. Топорков // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету : наукове фахове видання / ТДАТУ гол. ред. д.т.н., проф. В. М. Кюрчев.- Мелітополь: ТДАТУ, 2021. – Вип. 21, т. 1. С. 254-261
Priss O.P. Effect of heat treatment with biopreparation on the quality of tomato fruit during storage / Priss O.P., Zhukova V.F., Holiachuk S. Y., Karman T.V. // Technology audit and production reserves.– 2021. – No 3. – P.
Статті викладачів за 2020 рік
Priss, O., Serdyuk, M., Zhukova, V., Sukharenko, O., & Kolyadenko, V. (2020). Гарбузові цукати-ласощі з функціональними властивостями. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (2 (4)), 119-125.
Зарецька Д. К., Сердюк М. Є. Вплив заморожування на хімічний склад зелені м’яти перцевої. Праці ТДАТУ, 2020. Вип. 20. Т. 1. С.142-151.
Загорко Н. П., Коляденко В. В., Кашуба А. А. Відомості щодо виробництва плодово-ягідних вин в Україні. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету: наукове фахове видання / ТДАТУ. 2020. Вип. 20, том 2.
І.І. Бандура, А.С. Кулик, С.В. Чаусов, О.М. Цизь. Вплив складу рослинних субстратів на ефективність культивування їстівних грибів Cyclocybe aegerita (V. Brig.), Pleurotus eryngii (DC.) Quel., Pleurotus citrinopileatus Singer та Flammulina velutipes (Curtis) Singer. Вісник аграрної науки Причорномор’я. Випуск 2 (106), 2020. С. 62-70.
Бандура І. І., Бісько Н. А., Кулик А. С., Цизь О. М., Чаусов С. В., Василенко О. Ю., Гончаров С. М. Технологічні засади впровадження опенька зимового Flammulina velutipes (Curtis) Singer в промислову культуру. “Наукові доповіді НУБіП України”. 2020. No 5(87).
Бандура, І. І., Кулик, А. С., Бісько, Н. А., Хареба, О. В., Цизь, О. М., & Хареба, В. В. (2020). Analysis of the biological efficiency and quality factors of mushrooms of the genus Pleurotus (Fr.) P.Kumm as a model of effective cultivation of lignicolous fungi with high functional value. Plant Varieties Studying and Protection, 16(4).
Бандура И.И. Перспективы интродукции тропического гриба Calocybe indica PURKAY. & A. CHANDRA в украинское грибопроизводство. Збірник наукових праць Уманського НУС, 2020. Т.96 (частина 1). С. 319-342
Ксилотрофні гриби як джерело біоактивних речовин для функціонального харчування Бандура І.І., Кулик А. С, Коляденко В. В.Праці Таврійського державного агротехнологічного університету : ім. Д. Моторного / ТДАТУ. – Мелітополь: ТДАТУ, 2020
Igor Palamarchuk, Sergey Kiurchev, Valentyna Verkholantseva, Nadiia Palianychka, Olena Hryhorenko. Optimization of the Parameters for the Process of Grain Cooling. Renewable Energy Sources: Engineering, Technology, Innovation. Springer, Cham. 2020. P. 981-988.
Григоренко О.В., Петрич Т.Л. Інноваційна технологія виробництва крафтового зефіру з обліпихою та імбиром. Innovative development of hotel and restaurant industry and food production: proceedings of I International scientific and practical Internet conference. Prague, Oktan-Print s.r.o., 2020, Р.34-36.
Сердюк М. Є., Григоренко О. В., Сухаренко О. І., Коляденко В. В. Зміни функціональних властивостей фруктової та ягідної сировини протягом кріогенного зберігання. Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. Харків: НТУ «ХПІ». 2020. № 2. С. 126-132.
Bandura Iryna, Kulyk Alina, Bisko Nina, Serduk Marina, Khareba Volodymyr, Khareba Olena, Makohon Serhii. Effect of grain spawn compositions on the Pleurotus growing efficiency in different cultivation conditions. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2020.
Статті викладачів за 2019 рік
Priss, O.P., Zhukova, V.F. Optimum concentration of exogenous antioxidants for the storage of zucchini fruit // Journal of Chemistry and Technologies. –2019. – Vol. 27(1) – P. 40-47.
Danylova О., Serdyuk М., Pylypenko L., Pelykh V., Lopotan I., Iegorova A. Screening of Agricultural Raw Materials and Long-Term Storage Products to Identify Bacillary Contaminants. Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer, Cham, 2019. 641-653.
Hospodarenko H., Cherno O., Prokopchuk I., Serdyuk M. Technological Properties of Winter Wheat Grain Depending on the Ecological and Geographical Origin of a Variety and Weather Conditions. Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer, Cham, 2019. 699-705.
Gryshchenko V. Modification of Modeling Method of Toxic Dystrophy of Liver in Rats / V. Gryshchenko, O. Danchenko, V. Musiychuk // Modern Development Paths of Agricultural Production- Trends and Innovations SPRINGER.- 2019.- Series Title: N/A.-750 P. 689-699.
Яковійчук О.В., Данченко О.О., Данченко М.М., Федорко А.С., Гапоненко Т.М. Вплив вікасолу на активність дегідрогеназ циклу Кребса та стан системи антиоксидантного захисту м’язів шлунка гусей. Біоресурси і природокористування. 2019. 11, No 5-6. С. 15– 24.
- Samoichuk, N. Zahorko, V. Oleksiienko, S. Petrychenko. Generalization of Factors of Milk Homogenization // Modern Development Paths of Agricultural Production / Springer Nature: Switzerland AG, 2019. Р. 191–198.
Дослідження особливостей інтродукції продуктивних штамів екзотичних грибів Cyclocybe aegerita (V. Brig.) Vizzini та Pleurotus eryngii (DC.) Quél. [Електронне видання] Бандура І.І., Кулик А. С.,, С. В. Макогон, С. С. Синяговський. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету [Електронне видання]. – 2019. – Вип. 8, том 2.
Nina Osokina, Hennadii Tkachenko, Yana Yevchuk, Olena Hryhorenko. Use of Alternative Types of Fuel for Grain Drying. Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer, Cham. 2019. P. 763-768.
Olena Yeremeeva, Yevgen Kharchenko, Hennadii Tkachenko, Iryna Shapoval, Olena Hryhorenko. Investigation of the Grinding Mode of Enriched Wheat Products to the Rolling Mill 1-Grinding System of the Milling Mill of Wheat Grinding. Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer, Cham. 2019. P. 807-814.
V.Evlash, L. Tovma, I. Tsykhanovska, N. Gaprindashvili / Innovative Technology of the Scoured Core of the Sunflower Seeds After Oil Expression for the Bread Quality Increasing. Springer Nature Switzerland AG -3.06.2019. P.665-680.
I.Palamarchuk. S.Kiurchev. L.Kiurcheva. V.Verkholantseva. Analysis of Main Process Characteristics of Infrared Drying in the Moving Layer of Grain Produce. Modern Development Parts of Agricultural Production. Springer Nature Switzerland AG -3.06.2019. P.317-323.
I.Bilenka. Y.Golinskaya. I.Kalugina. L.Kiurcheva. Comprehensive Assessment of the White Roots Aroma. Modern Development Parts of Agricultural Production. Springer Nature Switzerland AG – 3.06.2019. P.605-615.
Тарасенко В.Г. Імпульсний спосіб заморожування харчових продуктів // SCIENCE FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT, матеріали Міжнародного конгресу / За заг. ред. проф. О.В. Кендюхова: К., 2019. С. 353-356.
Novak L. Technological Indices of Spring Wheat Grain Depending on the Nitrogen Supply / Novak L., Liubych V., Poltoretskyi S., Andruschenko M. // Modern Development Paths of Agricultural Production- Trends and Innovations SPRINGER.- 2019.- Series Title: N/A.-750 P. 753-761
Priss O. Optimized concentration of exogenous antioxidants for the storage of zucchini fruit / O. Priss, V. Zhukova // Journal of Chemistry and Technologies. – 2019. – 27(1). – P.48-57 (Web of Science).
Telezhenko L., Diduch G., Kolesnichenko S., Zhukova V. Development of Emulsion Sauce Technology for Preventive Nutrition. In: Nadykto V. (eds) Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer, Cham. 2019. Р. 785-792.
Priss O., Korotka I., Simakhina G., Koliadenco V., Kolisnychenko T. Effect of seed sowing period on antioxidant protection of basil (Ocimum basilicum L.) under greenhouse conditions // Modern Development Paths of Agricultural Production. – Trends and Innovations SPRINGER, Cham. 2019. Vol. 1. P. 769–775
Статті викладачів за 2018 рік
Lomeyko, L. Yefimenko, V. Tarasenko, O. Dereza Vacuum cooling technolo-gy for pre-cooling of cherry fruits // International Research and Practice Conference «Modern development pathes of agricultural production: trends and innovations». 23-24 October 2018.
Прісс, О. П., Булавицька, К. В., & Коляденко, В. В. Зберігання зелені шпинату в живильному середовищі. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2018, Вип. 8, том 2, 8 с.
Оцінка впливу технік культивування на зміну морфологічних ознак зростків плодових тіл Pleurotus оstreatus (Jacq.) P. Kumm Бандура І.І., Кулик А. С., Байбєрова С. С. та інші, всього 5 осіб Науковий Вісник НУБіП України. Серія: Агрономія – 2018. – No 286 (2018) – С. 283-294.
І.П.Паламарчук. Дослідження динаміки руху насінини при виході з живильного конуса віброаспіраційного сепаратора / І.П.Паламарчук., С.В.Кюрчев., Л.М.Кюрчева., В.О.Верхоланцева // Науковий вісник ТДАТУ. // – Вип. 8., том 2. – Мелітополь. – 2018.
Статті викладачів за 2017 рік
Прісс О. П., Бурдіна І. О. Вплив строків висіву насіння на вміст сухих речовин у зелені базиліку в умовах плівкових теплиць. Агробіологія. 2017. Вип. 2. С. 102–108.
Рубан Г.В. Особливості антиоксидантного впливу вітаміну Е на окисні процеси у м’ясі гусей / Г.В. Рубан, О.В. Яковійчук, Т.І. Галько, О.О. Данченко // Біологія тварин. – 2017.- т.19, No3.- С.82-87.
Особливості підтримки балансу окисно-відновних реакцій в тканинах гусей наприкінці ембріонального та в ранньому постнатальному періоді онтогенезу / [О. В. Яковійчук, О. О. Данченко, Г. В. Рубан та ін.]. // Вісник Запорізького національного університету. Біологічні науки. – 2017. – No1. – C.106-114.
Статті викладачів за 2016 рік
- Сердюк М. Є. Дослідження інтенсивності процесу втрати маси плодів сливи під час зберігання / М. Є. Сердюк, Д. С. Степаненко, С. В. Кюрчев // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2016. – № 1(10). – С. 42-48. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2016_1%2810%29__7
- Прісс О. П. Вплив теплової обробки антиоксидантами на вміст біологічно активних речовин впродовж зберігання кабачків. Технологический аудит и резервы производства. 2016 – № 1/1(27). – С. 72–76.
- Прісс О.П. Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на функціонування системи низькомолекулярних антиоксидантів під час зберігання плодів перцю / Прісс О.П,. Загорко Н. П. // Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків: НТУ «ХПІ». – 2016. – № 12 (1184). – С. 169-175.
- Прісс О.П. Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання томатів впродовж зберігання / Прісс О.П., Бандуренко Г. М. // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. –2016.–Вип. 16,Т. 1.–С.89–98.
- Прісс О.П. Вплив компонентного складу субстрату на пігментний комплекс та фотосинтетичну продуктивність васильків справжніх // Прісс О.П., Бурдіна І. О // Науковий вісник Національного унту біоресурсів і природокористування України. Серія: Агрономія. – Київ. – 2016. – Вип. 235. – С. 40-47. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr
- O. Effect of heat treatment with antioxidants on oxygen radical scavenging during storage of bell pepper fruits. Ukrainian Food Journal. – 2016. – Vol. 5, № 1. – Р. 16–26.
- Serdyuk M. Substantiaton of selecting the method of pre-cooling of fruits / M. Serdyuk, D. Stepanenko, S. Baiberova, N. Gaprindashvili, A. Kulik // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2016. – Vol. 4. – №. 11 (82). – P. 62-68.
- Serdyuk M. The study of methods of preliminary cooling of fruits / M. Serdyuk, D. Stepanenko, S. Baiberova, N. Gaprindashvili, A. Kulik // «EUREKA: Life Sciences», 2016. – V. 3 (3). – S. 57-62.
- Bandura I. ASSESSMENT OF RAW PLANT MATERIAL AND SUBSTRATE FOR EFFICIENT PRODUCTION OFOYSTER MUSHROOMS (Pleurotus ostreatus (Jacq.) P. Kumm.) / Bandura I , Olena Myronycheva, Olov Karlsson //OCHRANA DREVÍN A DREVA 2016.- Zborník recenzovaných vedeckých prác a referátov, Зволен 2016 г.
- Сердюк М.Є. Дослідження впливу способів обробки антиоксидантними композиціями на збереженість плодів / М.Є. Сердюк, Д.С. Степаненко, С.С. Байбєрова, Н.А. Гапріндашвілі // Тенологии пищевой, легкой и химической промышленности. – Харків, 2016. Вип. 4/4(30) – С. 43-47.
- Сердюк М.Є. Визначення збереженості плодів яблуні / М.Є. Сердюк, Н.А. Гапріндашвілі // Вісник Націон. технічн. унів. – 2016. – №12.
- Сердюк М.Є. Вплив абіотичних факторів на розвиток фізіологічних розладів та мікробіологічних захворювань під час холодильного зберігання плодів яблуні / М.Є. Сердюк, С.С. Байбєрова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Наукове фахове видання. Технічні науки. – Мелітополь, ТДАТУ, 2016. – Вип. 16. – Т. 1. – С. 192-203.
- Стручаев Н.И. Абсорбционная сушилка для сочных растительных продуктов / Н.И. Стручаев, Е.В. Григоренко, Н.П. Загорко // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти – Вип. 4. – Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2016. – С. 238-245.
- Загорко Н.П. Динамика витамина С в перце сладком при низкотемпературном хранении и дефростанции / Н.П. Загорко, В.В. Коляденко // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти – Вип. 4. – Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, – 2016. – С. 230-238.
- Загорко Н.П. Адсорбционная сушилка для сочных растительных продуктов / Н.И. Стручаев, О.В. Григоренко, Н.П. Загорко // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти – Вип. 4. – Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, – 2016. – С. 248-259
- Сердюк М. Є. Формування смакових якостей плодів сливи під впливом абіотичних чинників / М. Є. Сердюк, Д. С. Степаненко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2015. – Т. 4. – №. 10 (76). – с. 55 – 61.
- Кулик А. С. Удосконалення технології зберігання зелені петрушки за використання композиції аграрного гідрогелю та антиоксидантів : автореф. дис. … канд. техн. наук : 05.18.13 / А. С. Кулик.— Київ, 2016. — 24 с.
- Тележенко Л. М. Effect of abiotic factors on the formation of bioactive compounds of parsley / Тележенко, Любов Миколаївна, et al. // Technology audit and production reserves, 2016. – № 4.4 (30). – Р. 61-65.
- Тележенко Л. М. Прогнозування фонду біологічно активних речовин в зелені петрушки / Л. М. Тележенко, Кулик А. С., Жукова В. Ф. // Молодий вчений, 2016. – № 8. – С. 162-165.
- Тележенко Л. М. Вплив абіотичних факторів на формування біологічно активних речовин зелені петрушки / Л. М. Тележенко, А. С. Кулик, В. Ф. Жукова, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Технологический аудит и резервы производства. – 2016. – № 4(4). – С. 61–65.
Статті викладачів за 2015 рік
- Прісс О.П. Вплив теплової обробки антиоксидантами на вміст біологічно активних речовин впродовж зберігання кабачків / О. П. Прісс // Технологический аудит и резервы производства. – 2016. – № 1(1). – С. 72-76. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_25
- Прісс О. П. Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання кабачків / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2015. – № 6(10). – С. 47-53. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_6%2810%29__10
- Прісс О. П. Пружність та втрати маси під час зберігання огірків і кабачків / О. П. Прісс // Вісник Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”. Серія : Нові рішення в сучасних технологіях. – 2015. – № 14. – С. 60-64. – Режим доступу:http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpinrct_2015_14_12
- Прісс О. П.
Динаміка комплексу пігментів зелені петрушки при зберіганні з використанням антиоксидантних препаратів / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2015. – Т. 21, № 3. – С. 221-227. – Режим доступу:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_28 - Сердюк М. Є. Прогнозування втрат маси плодів яблуні під час холодильного зберігання / М. Є. Сердюк, I. Г. Величко, С. С. Байбєрова // Вісник Нац. техн. ун-ту “ХПІ” : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ “ХПІ”. – 2015. – № 62 (1171). – С. 160-165. – Режим доступу: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21130
- O., Burdina I. Еffect of the substrate composition on yield and quality of basil (Оcimum basilicum l.) // Journal of Horticultural Research. –Poland. – 2016. – vol. 24 (2).– P. 109-118.
- Прісс О.П., Кулик А. С. Дихання зелені петрушки під час зберігання // Продовольча індустрія АПК. − №4. – 2015. – С. 35-39.
- Прісс О.П., Кулик А. С. Динаміка зміни маси під час зберігання зелені петрушки // Харчова наука і технологія : зб.наук.пр. – Одеса, ОНАХТ, 2015. – Вип. 31 (19). – С. 74-79.
- Прісс О.П., Кулик А. С. Динаміка комплексу пігментів зелені петрушки при зберіганні з використанням антиоксидантних препаратів // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 3. – С. 221-227.
- Прісс О. П., Жукова В. Ф., Бандура І. І. Мікробіологічні хвороби при зберіганні плодових овочів // Продовольча індустрія АПК. – 2015. –№ 5. – С. 35-38.
- Прісс О. П., Жукова В. Ф. Оптимальні концентрації екзогенних антиоксидантів для зберігання пасльонових овочів Прісс О. П. // Молодий вчений. – 2015.–№ 2 (17). – С. 19 – 23.
- Прісс О. П., Калитка В. В. Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання кабачків впродовж зберігання // Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2015. – T. 6, № 4(26). – С. 45-50.
- Прісс О. П., Бандуренко Г. М. Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання перцю впродовж зберігання. Вісник Національного технічного університету «ХПІ», серія: “Нові рішення в сучасних технологіях”. – 2015. – № 62 (1171). – С. 144–149.
- Прісс О.П. Формування біологічно активних речовин у плодах перцю під впливом абіотичних факторів. Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 183–189.
- Прісс О.П. Збереженість томатів і перцю за обробки екстрактами кореня хрону / О.П.Прісс, В.Ф.Жукова // Харчова наука і технологія. – № 2 (31). – 2015. – с. 68-74. DOI: https://doi.org/10.15673/2073-8684.31/2015.44277
- Прісс О. П. Скорочення пошкодження холодом під час зберігання томатів з тепловою обробкою антиоксидантами. Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2015. – № 1/6 (73). – С. 38–43.
- Прісс О. П. Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання огірків під час зберігання. Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2015. – Том 3, № 10 (75). – С. 19–25.
- Прісс О. П., Жукова В. Ф. Вибір оптимальних концентрацій біологічно активних речовин для зберігання плодів огірка. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2015. – Вип. 15, Т. 1. – С. 73–80.
- Сердюк М.Є. Прогнозування вмісту цукрів у плодах яблуні залежно від абіотичних чинників / М.Є. Сердюк, Н.А. Гапріндашвілі // 1 Незалежний науковий вісник. – 2015. – №3.
- Сердюк М. Є. Визначення збереженості плодів яблуні / М.Є. Сердюк, Н.А. Гапріндашвілі // Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків: НТУ «ХПІ». – 2015. – № 43 (1016).
- Сердюк М.Є. Окисний стрес і антиоксидантна система захисту плодів яблуні / М.Є. Сердюк, С.С. Байбєрова // Научно-производственный журнал «Пищевая наука и технология». – 2015. – С. 79-85.
- Байбєрова С.С. Науково-дослідна робота студентів – невід’ємна складова освітнього процесу у ВНЗ / С.С. Байбєрова, О.В. Григоренко // Збірник науково-методичних праць «Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі». – Мелітополь, ТДАТУ. – 2015. – Вип. 18. – С. 12-16.
- Григоренко О.В. Методологія дослідження реологічних характеристик кондитерських мас // Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи сталого розвитку АПК півдня України» за підсумками наукових досліджень у 2014 р.: матер. конф. – Мелітополь: ТДАТУ, 2015.
- Григоренко О.В. Фізико-хімічні показники та реологічні властивості яблучного пюре різних сортів та методів обробки / О.В. Григоренко, С.С. Байбєрова, Г.В. Антонова // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: Міжнародна науково-практична конференція, 8-11 вересня 2015 р.: [тези]/ редкол.: Кюрчев В.М., Черевко О.І. [та ін.]. – Харків: ХДУХТ, 2015. – С. 241-243
- Григоренко О.В. Підвищення ефективності процесу сушіння плодів з використанням абсорбційноі сушарки // Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи сталого розвитку АПК півдня України» за підсумками наукових досліджень у 2015 р.: матер. конф. – Мелітополь: ТДАТУ, 2016.
- Кюрчева Л.М. Вплив заморожування та низькотемпературного зберігання на оксиредуктазну активність винограду. / Кюрчева Л.М. // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: матер. міжнар. науково-практич. конф., 8-11 вересня 2015 р. – Харків, ХДУХТ, 2015. – С. 240-241.
- Сердюк М. Е. Прогнозирование содержания фенольных веществ в плодах яблони в зависимости от погодных факторов / М. Е. Сердюк // Фенольные соединения: фундаментальные и прикладные аспекты: сборник материалов ІХ Международного симпозиума. Москва. 20 – 25 апреля 2015 г. / отв. ред. Н. В. Загоскина. – М.: ИФР РАН, 2015. – С.431 – 436.
- Сердюк М. Є. Прогнозування вмісту цукрів в плодах яблуні залежно від абіотичних чинників / М. Є. Сердюк // Розвиток національної економіки: теорія і практика : матеріали Міжнародної науково – практичної конференції , м. Івано-Франківськ, 3 – 4 квітня 2015р. – Тернопіль : Крок, – 2015. – Ч.1. – С. 58 – 60.
- Сердюк М. Є. Прогнозування вмісту сухих речовин у плодов сливи залежно від погодних чинників / М. Є. Сердюк // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. – 2015. – №. 15, т. 1. – С. 103-111.
- Кулик А. С / Спосіб зберігання зелені петрушки на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів А. С. Кулик // Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності», Харків – Мелітополь – Кирилівка, 8-11 вересня 2015 р. – Харків : ХДУХТ, 2015. – С. 75-76.
- Присс О. П. Динамика фенольных веществ зелени петрушки при хранении с применением антиоксидантов / О. П. Присс, А. С. Кулик // Фенольные соединения: фундаментальные и прикладные аспекты : Сборник материалов IX Международного симпозиума. Москва, 20-25 апреля 2015 г. / Отв. ред. Н.В. Загоскина. – М.: ИФР РАН, 2015. – С. 417-420.
- Кулик А. С. Біологічна цінність зелені петрушки при зберіганні / А. С. Кулик // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток національної економіки: теорія і практика», м. Івано-Франківськ, 3-4 квітня 2015 р. – Тернопіль: Крок, 2015. – С. 56-57.
- Прісс О.П., Бандура І.І., Жукова В.Ф. Мікробіологічні хвороби плодових овочів під час зберігання // Продовольча індустрія АПК. – 2015. – № 5. – С. 35–38. http://journals.nubip.edu.ua/index.php/APK/article/view/5991
Статті викладачів за 2014 рік
- Прісс О. П. Скорочення втрат під час зберігання овочів, чутливих до низьких температур / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2014. – Вип. 1. – С. 209-221. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_28
- Прісс О. П. Прогнозування урожайності гарбузових плодових овочів та об’ємів переробки і зберігання / О. П. Прісс // Молодий вчений. – 2014. – № 4(07)(1). – С. 17-21. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2014_4%2807%29__5
- Сердюк М. Є. Прогнозування якісних технічних показників плодів яблуні залежно від стресових абіотичних факторів / М. Є. Сердюк, С. С. Байбєрова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2014. – Вип. 1. – С. 261-272. – Режим доступу:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_33
- Прісс О.П. Збереженість томатів за різних погодних умов / О.П.Прісс, В.Ф.Жукова // Продовольча індустрія АПК. – № 3. – 2014. – с. 39–43.
- Пат. 90567 Україна. МПК Н05В 6/80 (2006.01). Спосіб дефростації плодової, овочевої або ягідної продукції в цукровому сиропі / М. І. Стручаєв, О. В. Григоренко, Н.П. Загорко власник Таврійський державний агротехнологічний університет замовл. 31.07.13 опубл. 10.06.14. Бюл. № 11.
- Прісс О. П., Кулик А. С. Якісні показники зелені петрушки за зберігання з використанням аграрного гідрогелю та антиоксидантної композиції. Вісник Львівської комерційної академії – Львів: Видавництво Львівської комерційної академії, 2014. – Вип. 14. – С. 156-158. – (Серія товарознавча).
- Прісс О. П., Кулик А. С. Якісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб.наук.пр. – Харків, ХДУХТ, 2014. – Вип. 1 (19). – С. 252-261.
- Прісс О. П., Кулик А. С. Динаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторан-ного господарства і торгівлі : зб.наук.пр. – Ха-рків, ХДУХТ, 2014. – Вип. 2 (20). – С. 357-364.
- Прісс О. П., Кулик А. С. Спосіб посилення ан-тиоксидантного захисту зелені петрушки при тривалому зберіганні. Міжнародний науковопрактичний журнал «Товари і ринки». Серія «Технічні науки». – Вип. 1. (17), 2014. – С. 147–158.
- Priss O., Kalytka V. Enzymatic antioxidants in tomatoes and sweet bell pepper fruits under abiotic factors. Ukrainian Food Journal. – 2014. – Vol. 3, № 4. – Р. 505–516.
- Прісс О. П., Калитка В. В. Вплив теплової обробки антиоксидантами на тривалість зберігання і якість солодкого перцю. Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2014. – № 2/12 (68).– С. 14-18.
- Прісс О. П., Малкіна В. М., Калитка В. В. Інтегральне оцінювання антиоксидантного статусу плодових овочів . Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2014. – № 5/11(71). – С. 38-41.
- Прісс О. П. Прогнозування урожайності пасльонових плодових овочів та об’ємів переробки і зберігання .Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2014. – № 4 (51). – С. 111–116.
- Прісс О. П., Кулик А. С. Стабілізація зеленого забарвлення при зберіганні овочів. Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2014. – № 4/10 (70). – С. 53–58.
- Прісс О. П. Формування біологічно активних речовин в плодах томату під впливом абіотичних факторів. Харчова наука і технологія. – 2014. – № 3 (28). – С. 43–46.
- Прісс О. П. Формування низькомолекулярних антиоксидантів пасльонових плодів залежно від гідротермічних умов. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв рес-торанного гос-подарства і торгівлі: зб. наук. пр. – 2014. – Вип. 2(20). – С. 347–357.
- Прісс О. П., Жукова В. Ф. Формування фонду сухих речовин у плодах пасльонових культур за дії кліматичних факторів. Вісник Львівської комерційної академії. – 2014. – Вип. 14. – С. 152–155.
- Прісс О. П., Калитка В. В. Антиоксидантний комплекс гарбузових овочів. Товари і ринки. – 2014. – № 2 (18). – С. 86–95.
- Прісс О. П., Жукова В. Ф. Збереженість томатів за різних погодних умов. Продовольча індустрія АПК. – 2014. –№ 3. – С. 39–42.
- Прісс О. П. Прогнозування урожайності гарбузових плодових овочів та об’ємів переробки і зберігання. Молодий вчений. – 2014. – № 4 (07). –С. 17-21.
- Сердюк М. Є. Вплив екзогенної обробки антиоксидантами на динаміку фенольних речовин при зберіганні яблук / М. Є.Сердюк, В.В. Калитка, С. С. Байбєрова // Восточно-европейский журнал передовых технологий ISSN 1729-3774. – № 5/11 (71) 2014. – С. 17–22.
- Байбєрова С. С. Збереження біологічної цінності плодів яблуні за обробки їх антиоксидантною композицією ДЕПАА / С. С. Байбєрова // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 3 (79). Т. 1. – С 153-158.
- Grygorenko O.V. Physical and chemical indices and rheological properties researching on different sorts and treatment methods for apple puree / O.V. Grygorenko, O.O. Vershkov // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти. – Вип. 2. – Мелітополь: ТДАТУ, 2014. – С. 245-253.
- Вершков О. О. Шляхи впровадження міжнародних стандартів якості ISO у навчальний процес в аграрному ВНЗ / О.О. Вершков, О.В. Григоренко // Матеріали Міжнародної науково-методичної конференції «Впровадження міжнародних стандартів якості в освітній простір»/ За ред. В.М. Кюрчева. – Мелітополь:Видавничо-поліграфічний центр «Люкс», 2014. – С. 29-34.
- Загорко Н.П. Зміни фізико-хімічних і теплофізичних показників та мікроструктури зерен цукрової кукурудзи при достиганні та зберіганні / Н.П. Загорко, О.В. Григоренко, М.І. Стручаєв // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти. – Вип. 2. – Мелітополь: ТДАТУ, 2014. – С.238-245.
- Данченко О.О. Особливості функціонування системи антиоксидантного захисту в тканинах гусей в ембріональному і ранньому постнатальному періодах онтогенезу/ О.О. Данченко, Л.М. Здоровцева , Ю.П. Пащенко, Г.В. Рубан // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : Зб. наук. праць / Білоцерк. нац. аграр. ун-т. – Біла Церква, 2013. , №10 (105) – С. 21-24
- Ю.П. Пащенко, Г.В. Рубан , О.В. Яковійчук // Матеріали Українського біохімічного конгресу, 6-10 жовтня 2014 р., Київ. –2014. – C.23
- Бандура И.И. / Отбор устойчивых к высоким температурам культивирования штамов Pleurotus ostreatus (Jack.:Fr.) / Бандура И.И., Кюрчева Л.М., Мироничева О.С. // Kumm друкована Agrarian Science Stiinta Agricola, htpp://w.w.w.uasm.md/ ro/stiintaagricola, Молдова 5, – 2014.
- Сердюк М. Е. Оценка влияния антиоксидантной композиции на изменение качественных показателей плодов сливы в процессе хранения / М. Е. Сердюк, П. В. Гогунская // Мичуринский агрономический вестник. – 2014. – №2 – С. 150 – 156.
- Сердюк М. Є. Прогнозування вмісту сухих речовин у плодах яблуні залежно від абіотичних чинників / М. Є. Сердюк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. – 2014. – Вип. 2(20). – с. 365 – 375.
- Сердюк М. Є. Прогнозування якісних технічних показників плодів груші залежно від стресових абіотичних факторів // Вісник Львівської комерційної академії. – 2014. – Вип. 14. – с. 162 – 168.
- Прісс О. П. Динаміка комплексу пігментів зелені петрушки при зберіганні / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Матеріали тез Міжнародної науково–практичної конференції «Інноваційні агротехнології за умов зміни клімату». Мелітополь: ТДАТУ, 2013. – С. 127–130.
- Прісс О. П. Динаміка природної втрати маси і інтенсивності дихання зелені петрушки при зберіганні з використанням аграрного гідрогелю / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Аграрна наука на сучасному етапі розвитку: досвід, проблеми та шляхи їх вирішення : тези наукових робіт міжнародної наук.-практ. конф., (23–24 лист. 2012 р., м. Одеса) / Південноукраїнський центр аграрних досліджень. – [Одеса: Південноукраїнський центр аграрних досліджень], 2012. – С. 30–33.
- Кулик А. С. Товарна якість та зміна маси під час зберігання зелені петрушки / А. С. Кулик // Інноваційні засади сталого розвитку національного господарства: матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 21–22 лист. 2014 р. // Подільський державний аграрно–технічний університет. У 2–х частинах. – Кам’янець-Подільський: Видавничий дім «Гельветика», 2014. – Ч.2. – С. 212–214.
- Прісс О. П. Якісні показники зелені петрушки за зберігання з використанням аграрного гідрогелю та антиоксидантної композиції / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Вісник Львівської комерційної академії / [ред. кол. : Б. Д. Семак, І. В. Донцова, Н. І. Доманцевич та ін.]. – Львів: Видавництво Львівської комерційної академії, 2014. – Вип. 14. – С. 156-158. – (Серія товарознавча).
- Прісс О. П. Спосіб посилення антиоксидантного захисту зелені петрушки при тривалому зберіганні / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Міжнародний науково–практичний журнал «Товари і ринки». Серія «Технічні науки». – Вип. 1. (17), 2014. – С.147–158.
- Евтушенко Х. Вдосконалення системи поводження з промисловими та побутовими відходами підприємств міста / Евтушенко Х., Кюрчева Л.М. // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції студентів та магістрантів за підсумками наукових досліджень 2013 року «Інноваційні агротехнології». – Мелітополь: ТДАТУ, 2014. – Випуск 1. – С. 56-59.
Статті викладачів за 2013 рік
- Данченко О. О. Особливості функціонування системи антиоксидантного захисту в тканинах гусей в ембріональному і ранньому постнатальному періодах онтогенезу / О. О. Данченко, Л. М. Здоровцева, Ю. П. Пащенко, Г. В. Рубан // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. – 2013. – Вип. 10. – С. 21-24. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2013_10_8
- Здоровцева Л. М. Жирнокислотний склад ліпідів мозку і серця гусей в умовах гіпо- і гіпероксії / Л. М. Здоровцева // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. – 2013. – Вип. 10. – С. 97-101. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2013_10_31
- Прісс О. П., Калитка В. В. Формування антиокислювального комплексу гарбузових плодових овочів під впливом абіотичних факторів. Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер.: Агрономія. – 2013.– Т.183, ч.1. – С. 58-64.
- Прісс О. П., Жукова В. Ф. Залежність урожайності та показників якості плодів томата від погодних умов. ВІСНИК Полта-вської державної аграрної академії –Полтава, 2013, № 1 (68), с. 49-51
- Сердюк М.А. Вплив погодних умов на формування компонентів хімічного складу плодів сливи / М.Є. Сердюк, Н.А. Гапріндашвілі, П.В. Гогунська // Вісник Полтавської державної аграрної академії. – 2013. – № 1. . – С. 44 – 49.
- Гапріндашвілі Н.А. Зміна антиокислювального комплексу в плодах груші / Н.А. Гапріндашвілі // Вісник Полтавської державної аграрної академії. – 2013. – № 3.
- Байбєрова С.С. Оцінка збереженості яблук за обробки антиоксидантними композиціями за допомогою методу Харрінгтона / С. С. Байбєрова, М. Є. Сердюк, В. М. Малкіна // Науковий вісник НУБіП: Агрономія. – 2013. – Вип. 183, Ч. 1. – С. 64–72.
- Байбєрова С. С. Вплив погодних умов вегетаційного періоду на збереженість яблук в умовах Південного Степу України / С. С. Байбєрова, М. Є. Сердюк // Вісник Аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 1 (71). – С. 171–178
- Загорко Н.П. Изменение теплофизических показателей перца сладкого при замораживании / Н.П. Загорко, Н.И. Стручаев, Е.В. Григоренко // Міжнародний збірник НААО. – Мелітополь: ТДАТУ, 2013. – С. 80-86.
- Загорко Н.П. Динамика фракционного состава воды в плодах перца сладкого и сливы при замораживании и хранении / Н.П. Загорко, О.В. Григоренко // Матеріали Всеукр. наук.-практич. конф. «Вода в харчових продуктах и для харчових продуктів» (Харків, 16-17 травня 2013 р.). – Х.: Харк. держ. ун-т харч. та торгівлі, 2013
- Григоренко О.В. Реалізація інтерактивних форм навчання в аграрному ВНЗ / О.В. Григоренко, Н.П. Загорко // Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі, вип. 17: Збірник наук.-методич. праць ТДАТУ. – Мелітополь: ТДАТУ, 2013. – С. 1-1.
- Бандура И.И. / Отбор устойчивых к високим температурам культивирования штаммов / Бандура И.И, Кюрчева Л.М., Мироничева О.С. // Наукові доповіді НУБІП. 2013-5 (34) http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/Nd/2013 5/12gna.pd
- Сердюк М. Є. Вплив погодних факторів на урожайність плодів яблуні / М. Є. Сердюк // Інноваційні агротехнології за умов зміни клімату: міжнар. наук. – практ. конф. 7 – 9 червня 2013 р.: матер. тез. – Вип.2 – Мелітополь – Кирилівка, 2013. – С. 122 – 124.
- Сердюк М. Влияние антиоксидантной композиции на изменение товарного качества плодов сливы в процессе хранения / М. Сердюк, П. Гогунская // ŞTIINŢA AGRICOLĂ. – 2013. – №1 (15). – С. 48 – 51.
- Сердюк М. Е. Оценка влияния погодных факторов на урожайность яблони в условиях Южной степной зоны Украины / М. Е. Сердюк, А. Б. Расторгуєв // Сборник научных трудов «Плодоводство». Беларусь. – 2013. – Т 25. – с. 132 – 140.
- Сердюк М. Є. Зміна вмісту аскорбінової кислоти в плодах груші при тривалому зберіганні з використанням антиоксидантів / М. Є. Сердюк, Н. А. Гапріндашвілі // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2013. – Вип. 13, Т. 7. – С. 89 – 95.
- Прісс О. П. Природна втрата маси під час зберігання зелені петрушки // О. П. Прісс, А. С. Кулик // Тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції «Вода в харчових продуктах і для харчових продуктів». – Харків: ХДУХТ., 2013. – С. 77-78.
- Спосіб підготовки зеленних овочів до зберігання : пат. 85031 Україна: МПК A 23 B 7/14. / Калитка В. В., Прісс О. П., Кулик А. С., Жукова В. Ф.; заявник і власник охоронного документа Таврійський державний агротехнологічний університет. – u201305153; заявл. 22.04.2013; опубл. 11.11.2013, Бюл. № 21. – 4 с.
Статті викладачів за 2012 рік
- Здоровцева Л. М. Жирнокислотний склад ліпідів мозку і серця гусей в умовах гіпо- і гіпероксії / Л. М. Здоровцева, В. О. Хромишев, О. О. Данченко // Біологічний вісник Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. – 2012. – № 3. – С. 9-18. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bvmd_2012_3_3
- Войцехівський В.І. Формування якості білих столових виноградних виноматеріалів, вироблених в умовах ДП «Первомайский винзавод» АР Крим / В.І. Войцехівський, С.С. Воронова,… Н.А. Гапріндашвілі // Наукові доповіді НУБіП. – 2012. – № 5.
- Гапріндашвілі Н.А. Ефективність зберігання плодів груші з використанням антиоксидантів / Н.А. Гапріндашвілі, Л.М. Кюрчева, В.І. Войцехівський // Наукові доповіді НУБіП. – 2012. – № 5 (34).
- Гапріндашвілі Н.А. Динаміка вмісту цукрі та органічних кислот в плодах груші під час тривалого зберігання / Н.А. Гапріндашвілі // Вісник ЖНАЕУ. – 2012. – № 2 (31).
- Гапріндашвілі Н.А. Зміна вмісту аскорбінової кислоти в плодах груші при тривалому зберіганні з використанням антиоксидантів / Н.А. Гапріндашвілі // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2012. – № 4, т. 1.
- Байбєрова С.С. Динаміка фенольних речовин в плодах яблуні при зберіганні за обробки антиоксидантними композиціями / С.С. Байбєрова // Матеріали Всеукр. наук. конф. молодих учених. – Умань, 2012. – С. 178-179.
- Загорко Н.П. Впровадження положень болонської декларації в навчальний процес / Н.П. Загорко, О.В. Григоренко // Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі, вип. 16: Збірник наук.-методич. праць ТДАТУ. – Мелітополь: ТДАТУ, 2012. – С. 195-198
- Данченко О.О. Онтогенетичні особливості пероксидного окислення ліпідів та ферментів антиоксидантної системи мозку гусей / О.О. Данченко, Ю.П. Пащенко, Л.М. Здоровцева, Н.М. Данченко // Укр. біохім. журн., – 2012. – №6. – С.109-115
- Рубан Г.В. Вплив вітаміну Е на зміни жирнокислотного складу ліпідів м’яса гусей під час його низькотемпературного зберігання / Г.В. Рубан, Л.М. Здоровцева , О.О. Данченко // Актуальные проблемы современного птицеводства: материалы XIII Украинской конференции с международным участием, 17-20 сент. 2012р.: збірка матеріалів. – Алушта, 2012. – С. 391-396
- Гапріндашвілі Н.А. Ефентивність зберігання плодів груші з використанням антиоксидантів. / Гапріндашвілі Н.А., Кюрчева Л.М., Войцехівський В.І. // Наукові доповіді НУБІП. 2012-5 (34) http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/Nd/2012 5/12gna.pdf
- Сердюк М. Є. Вплив погодних умов на формування компонентів хімічного складу плодів сливи // М. Є. Сердюк, Гогунська П. В. // Тези наукової конференції / Редкол. : [А. Ф. Головчук (відп. ред.) та ін.] – Уманьський НУС : Редакційно – видавничий відділ, 2012. – Ч.1.: Сільськогосподарські, біологічні та технічні науки. – С. 95 – 97.
- Сердюк М. Є. Использование антиоксидантной композиции на основе рутина для повышения адаптостатуса плодов сливы при хранении / М. Є. Сердюк, П. В. Гогунская // Фенольные соединения: Фундоментальные и прикладные аспекты : материалы докладов VIII Международного симпозиума. г.Москва, 2-5 октября 2012 г. / отв. ред. Н. В. Загоскина. – М.: ИФР РАН ; РУНД, 2012. – С.651 – 655.
Статті викладачів за 2011 рік
- Прісс О. П. Зміни вмісту каротиноїдів і хлорофілів у плодах томату з відкритого та закритого ґрунту протягом зберігання за дії антиоксидантів / О. П. Прісс, В. Ф. Жукова, О. О. Данченко // Агробіологія. – 2011. – Вип. 6. – С. 110-114. – Режим доступу:http://nbuv.gov.ua/UJRN/agr_2011_6_29
- Прісс О. П., Данченко О.О. Тривалість зберігання та вихід товарної продукції плодів огірка за дії екзогенних антиоксидантів. Наукові доповіді НУБіП, 2011-6(28). http://www.nbuv.gov.ua/e-jornals/nd/2011_6/11pop.pdf
- Прісс О. П. Динаміка фенольних речовин плодових овочів при зберіганні за дії антиоксидантів. Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер.: Агрономія. – 2011.– Т.162, ч.1. – С. 266–271.
- Прісс О. П., Жукова В.Ф. Активність дихальних процесів у плодах томата при зберіганні за дії антиоксидантів. Збірник наукових праць УНУС. – Умань, 2011. – Вип. 76. – Ч.1: Агрономія. – С. 148–155.
- Прісс О. П., Жукова В.Ф. Вплив антиоксидантів на рівень мікробіологічних і фізіологічних порушень в плодах томата при зберіганні. Збірник наукових праць ВНАУ. Серія: сільськогосподарські науки. – 2011. – № 7(47). – С. 56–58.
- Сердюк М.Є. Застосування плівкоутворюючого препарату для тривалого зберігання плодів / М.Є. Сердюк, С.С. Байбєрова // Вісник Аграрної науки Причорномор’я. – 2011. – Вип. 4 (62). – Т. 2. – С. 172-176.
- Байбєрова С.С. Вплив погодних умов на формування якості та лежкість плодів яблуні за обробки антиоксидантними композиціями / С.С. Байбєрова, М.Є. Сердюк // Наук.-теорет. збірник ЖНАЕУ. – 2011. – № 2(29). – Т. 1. – С. 283-288.
- Байбєрова С.С. Оцінка сортів яблук на придатність до тривалого зберігання за дії антиоксидантної композиції / С.С. Байбєрова, М.Є. Сердюк // Науковий вісник НУБіП. – 2011. – Вип. 162. – Ч. 1. – С. 338-346.
- Байбєрова С.С. Вплив антиоксидантної композиції АКМ на швидкість окисно-відновних процесів в плодах яблуні / С.С. Байбєрова // Виноградарство і виноробство: Зб. наук. праць НІВіВ «Магарач». – 2011. – Т. ХLI. – ч. 1. – С. 54-55.
- Сердюк М.Є. Застосування антистресової композиції ДЕПАА при зберіганні плодів яблуні / М.Є. Сердюк, С.С. Байбєрова // Збірник наук. праць ВНАУ. – 2011. – Вип. 7 (47). – С. 59-62.
- Байбєрова С.С. Зміни смакових якостей яблук під час тривалого зберігання / С.С. Байбєрова, М.Є. Сердюк // Вісник Львівського національного аграрного університету: Агрономія. – 2010. – №14 (2). – С. 181-185.
- Григоренко Е.В. Изменение влагоудерживающей способности плодов сливы при замораживании и хранении в связи с фракционным составом воды / Григоренко Е.В., Модонкаева А.Э. // Виноградарство и виноделие: Сб. науч. тр. НИВиВ «Магарач». – Ялта, 2011. – Том XLI., ч. 1. – С. 52-53.
- Войцехівський В.І. Формування сортового аромату яблучних вин / Войцехівський В.І., Токар А.Ю., Кюрчева Л.М. //Науковий вісник НУБІПУ.- №162. Київ – 2011. – с. 239-242.
- Кюрчева Л.М. Стан та перспективи розвитку ринку замороженного винограду / Войцехівський В.І., Кюрчева Л.М. //Науковий вісник НУБІПУ.- №162. Київ – 2011. – с. 235-239.