Майбутні ресторатори на заняттях з технології продукції ресторанного господарства мають можливість долучитися до високого мистецтва кулінарії.

Першокурсники осягають навички кулінарної майстерності, починаючи з базових страв. На лабораторних роботах вони вчаться працювати з технологічними картами, знайомляться з основами первинної обробки сировини, підготовки інгредієнтів, технологіями приготування та оформлення страв, вимогами до якості, правилами подачі та зберігання страв. На заняттях основний упор робиться на практику, студенти вчаться працювати в команді.

Минулі лабораторні роботи були присвячені технологіям приготування холодних закусок та бульйонів. Студенти-ресторатори навчились готувати  салати-коктейлі: фруктовий та м’ясний, вивчили технологію приготування прозорого бульйону з птиці, робили «відтяжку» для його освітлення та готували різні гарніри до нього. Дегустаційний аналіз готових страв показав їхню високу якість та відмінні органолептичні показники.

 Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.