Освітня програма – єдиний комплекс освітніх компонентів (предметів вивчення, дисциплін, індивідуальних завдань, контрольних заходів тощо), спланованих і організованих для досягнення визначених результатів навчання, а також набуття компетентностей, якими повинен оволодіти здобувач вищої освіти. Освітній процес у закладі вищої освіти об’єднує різні напрямки, а саме навчальну роботу, виховну та наукову, які реалізуються під час навчання за освітньо-професійною програмою.

У  здобувачів вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології на лекції з дисципліни «Вступ до фаху та університетська освіта» відбулась презентація Освітньої програми 181 «Харчові технології».

Гарант ОП доктор технічних наук, професор Марина СЕРДЮК представила основні позиції та положення висвітлені у освітній програмі, структурно-логічну схему освітніх компонент, специфіку та особливості програми. Освітня програма орієнтована на спеціальну підготовку фахівців, що здатні швидко адаптуватись у сучасній харчовій промисловості.

Гарант наголосила на важливості формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти, яку вони реалізують протягом навчання в університеті та звернула увагу на нові підходи до впровадження студентоцентрованого навчання в освітній процес.