Колектив кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного в рамках моніторингу освітніх програм за спеціальністю G13  “Харчові технології” щорічно проводить зустрічі зі стейкхолдерами. Вже доброю традицією обговорення освітніх програм з нашими колегами з інших закладів вищої освіти.  Цього року онлайн-зустріч, котра відбулася 11 лютого 2025 року для обговорення освітніх програм спеціальності G13  “Харчові технології” першого, другого та третього рівня вищої освіти організовувала кафедра Харчових технологій та хімії  Луцького національного технічного університету.

Були обговорені освітні програми спеціальності G13, що реалізуються в ЛНТУ та ТДАТУ. В обговоренні програм брали участь Херсонського національного технічного університету, Херсонського державного аграрно-економічного університету, Національного університету «Чернігівська політехніка» та Миколаївського національного аграрного університету. Під час представлення освітніх програм гаранти акцентували увагу на фокусі та цілях ОП, ознайомили з переліком освітніх компонент та структурно-логічною схемою ОП, а також перспективами їх розвитку.

У рамках обговорення для ОНП «Харчові технології» було запропоновано спростити та узагальнити назву освітнього компонента ОК6, замінивши «Інновації у харчовій науці, нутрієнтах і технологіях продуктів» на «Нове в харчовій науці».

Щодо ОПП «Харчові технології» було запропоновано об’єднати нумерацію дисциплін ОК13 та ОК14, а також виявлено цікавість до формату викладання дисципліни ОК20 і введення у програму дисципліни ОК7.

Учасники зустрічі відзначили актуальність представлених освітніх програм та їхню чітко окреслену спрямованість, а також поділилися досвідом підготовки фахівців у галузі харчових технологій. Надані конструктивні рекомендації щодо модернізації програм дозволять удосконалити освітній процес та покращити теоретичну і практичну підготовку здобувачів у ТДАТУ.

Дякуємо всім учасникам обговорення за плідний діалог та цінні пропозиції, які будуть враховані при оновленні освітніх програм.