Напередодні Міжнародного Дня студентів на кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ ім. Дмитра Моторного відбулась студентська науково-практична конференція.
В жорстких умовах пандемії COVID-19 конференція була проведена в online-форматі. Але такий канал комунікації виявився дуже зручним, оскільки вдалося зібратися разом викладачам кафедри ХТ та ГРС, студентам 1-4 курсів, а також магістрам спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа».
Метою проведення відеоконференції було стимулювання наукової творчості студентів в сфері харчових технологій та ресторанної справи. Тематика доповідей охопила всі ключові напрямки інновацій у цій області. Жвавий інтерес учасників конференції викликали доповіді, присвячені способам підвищення біологічної та харчової цінності продуктів, використанню природних біопрепаратів для подовження тривалості зберігання плодів зі збереженням їх якості.
Таким чином, чергова щорічна студентська конференція традиційно підбила підсумки науково-дослідної роботи студентів в 2019-2020 навчальному році. Було визначено подальші шляхи розвитку наукової роботи кафедри ХТ та ГРС з найактуальніших питань в сфері харчових технологій та HoReCa.
За підсумками роботи конференції буде видано збірник тез доповідей.
Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.






