З метою підвищення рівня підготовки фахівців спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» в Навчальному кафе кафедри ХТ та ГРС проводяться гастрономічні майстер-класи від кулінарних експертів – студентів, що навчаються дуально і працюють су-шефами, кухарями, сушистами в закладах ресторанного господарства.
10 лютого 2021 р. студенти 1-3 курсів знайомилися Японською кухнею. Для них третьокурсниця Карина Полянських провела майстер-клас з приготування з однієї з найпопулярніших страв світу – ролів: Філадельфії, Нантай і Сирних.
Карина навчається на спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за дуальною формою і вже другий семестр вдало поєднує навчання в ТДАТУ імені Дмитра Моторного з навчанням на робочому місці. Вона оволоділа професією сушиста і тепер із задоволенням ділиться своїми знаннями та практичним досвідом. Карина показала присутнім всі нюанси приготування ролів – від правил оцінки якості сировини до тонкощів технологічного процесу. Навички, отримані впродовж майстер-класу, студенти «перевірили на смак» впродовж фінальної дегустації.
Такі заходи для майбутніх рестораторів та харчових технологів є прекрасною нагодою в реальних умовах побачити, як працює професіонал своєї справи, перейняти від нього досвід і отримати відповіді на всі запитання.
Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.



