Для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології» Навчальне кафе є творчою майстернею. Тут майбутні ресторатори та харчові технологи вчаться працювати з продуктами, вивчають смаки, техніку приготування і подавання кави, пізнають основи кулінарного мистецтва, технології оздоровчих продуктів.
Як показали спостереження, сучасна молодь приділяє багато уваги якості їжі. Актуальний тренд – вживання здорової, корисної та менш калорійної їжі, завойовує все більше прихильників не лише серед студентів і викладачів ТДАТУ, але й в Україні в цілому. Це враховується при складанні меню, карти десертів, розробці технологічних карт в Навчальному кафе під час практичної підготовки студентів.
Висока якість готових страв забезпечується використанням під час приготування натуральної сировини, багатої незамінними макро- і мікронутрієнтами. Так, в Навчальній лабораторії віддають перевагу високоолеїновій соняшниковій олії «DANKEN» через високий вміст корисних вітамінів, ненасичених і поліненасичених жирних кислот, мікроелементів.
Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.
