Мистецтво створення конкурентоспроможного культурного туристичного продукту та фестивалів опановували викладачі кафедри ХТ та ГРС разом зі студентами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» впродовж насиченого триденного тренінгу.
Захід проводився Агенцією розвитку Мелітополя в рамках Проекту USAID ERA «Економічна підтримка Східної України». На тренінг було запрошено багато учасників, серед яких були представники туристичного бізнесу, представники місцевих об’єктів культурної спадщини, представники етнічних товариств, місцевої влади та лідерів громад, а також організатори фестивалів, ресторатори, науковці, медіа.
Тренерка – Анна Романова, виконавча директорка Асоціації Індустрії Гостинності України, депутат Верховної Ради VIII скликання – вчила учасників тренінгу розробляти конкурентоспроможні туристичні культурні продукти та фестивалі з урахуванням цільової аудиторії споживачів і ресурсів нашого краю. Символ нашого міста – Мелітопольська черешня та фестиваль «Черешнево» стали родзинками проекту.
Окрім прямого спілкування в робочий час, ввечері учасники тренінгу мали можливість отримати корисні поради від експертів національного рівня під час онлайн-спілкування в режимі Zoom.
Впродовж перебування в Мелітополі Анна Романова завітала в гості до кафедри ХТ та ГРС, де ознайомилась з сучасними науковими наробками, відвідала лабораторію «Навчальне кафе» та навчально-наукову лабораторію «Технологія продукції ресторанного господарства». Пані Анна із задоволенням дегустувала ексклюзивну крафтову продукцію переробки черешні, яку можна презентувати як конкурентоспроможну ланку культурного туристичного продукту.
Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.









