Завідувачка кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи, докторка технічних наук, професорка ПРІСС Олеся Петрівна провела тренінги для круглого столу проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій», організованого Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ», м. Київ. Через карантинні обмеження захід проводився у комбінованому форматі з онлайн-трансляцією в режимі реального часу на сайті та YouTube-каналі Укрінформу.
Метою заходу було налагодження діалогу між громадами, центральними органами виконавчої влади та партнерами проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій» для створення нових можливостей розвитку громад шляхом підвищення їх агротуристичного іміджу.
На території України проєкт «Перспективи сталого розвитку сільських територій» реалізується ГО «Екодія», ГС «Українська мережа сільського розвитку» та ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», у співпраці із DRA e.V. та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.
Учасникам заходу, власникам гостинних садиб, пані Олеся надала рекомендації щодо систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР. Адже приведення продукції в відповідність зі стандартами HACCP є важливою вимогою, яку необхідно виконати українським підприємствам в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та перехід на європейські стандарти виробництва безпечних харчових продуктів.
Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.






