viber image 2019-02-07 , 10.55.09
Фуд-тренди в меню Навчального кафе

Для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології» Навчальне кафе є творчою майстернею. Тут майбутні ресторатори та харчові технологи вчаться працювати з продуктами, вивчають смаки, техніку приготування і подавання кави, пізнають основи кулінарного мистецтва, технології оздоровчих продуктів. Як показали спостереження, сучасна молодь приділяє багато уваги якості їжі. Актуальний тренд – вживання здорової, корисної та менш […]

2
ФОРУМ ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ «СЕРТИФІКАЦІЯ ЯК ЕЛЕМЕНТ СТАБІЛЬНИХ ПРОДАЖІВ»

7 грудня 2018 р. викладачі кафедри ХТтаГРС разом зі студентами спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» відвідали Форум виробників харчової продукції «Сертифікація як елемент стабільних продажів», організований Інститутом підвищення кваліфікації ТДАТУ та ІКЦ «Агро Таврія» з «Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва». У цьому заході взяли участь провідні фахівці, які представляють передових вітчизняних і зарубіжних виробників харчової […]

7
Всеукраїнська науково-технічна конференція магістрантів і студентів, присвячена 80-річчю Запорізької області

На кафедрі Харчових технологій та готельно-ресторанної справи 22 листопада відбулась Всеукраїнська науково-технічна конференція магістрантів і студентів, присвячена 80-річчю Запорізької області. На конференції були представлені перспективні напрямки фундаментальних досліджень, обговорені нові результати досліджень, відбувся обмін думками. Участь в конференції викликав інтерес не тільки провідних вчених, але і наукової молоді, магістрантів, студентів ТДАТУ і коледжів. Завідувач кафедри […]

IMG_20181115_194000
Екскурсія на підприємстві

15 листопада здобувачі вищої освіти спеціальності «Харчові технології» факультету АТЕ 21, 31 ХТ та 11МБХТ груп відвідали підприємства Кам´янсько-Дніпровського району Запорізької області та дізналися про сучасні технології післязбиральної обробки та переробки сільськогосподарської продукції. Першим пунктом екскурсії було ТОВ «Агрокоин», с. Водяне – сучасна пакувальна платформа для свіжої овочевої продукції, відкрита нещодавна завдяки підтримці Українського проекту […]

31
СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ «ТУРИЗМ» І «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» ВІДВІДАЛИ САДИБИ МЕЛІТОПОЛЬЩИНИ

Останніми роками в Україні набуває популярності новий формат відпочинку – зелений або сільський туризм, який приваблює гостей атмосферою українського села з національними традиціями та колоритом. З метою вивчення концепції розвитку зеленого туризму на Мелітопольщині для студентів спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» було організовано виїзну екскурсію. До поїздки по садибам Мелітопольського району приєдналася делегація представників Федерації […]

viber image2
Практичний досвід керівника: ДИРЕКТОР ТОВ «УРОЖАЙ» ОЛЕКСІЙ ПУЧКОВ

Як забезпечити набуття практичного досвіду студентами впродовж навчання у закладі вищої освіти? Кафедра Харчових технологій та готельно-ресторанної справи активно співпрацює і знайомить своїх студентів з керівниками успішних підприємств харчової промисловості й потенційними роботодавцями. За ініціативи завідувача кафедри ХТтаГРС, д.т.н., проф. Прісс Олесі Петрівни проводяться інтерактивні зустрічі студентів з представниками бізнес-структур, на яких молодь може поринути […]

78
Дебют першокурсника

Наймолодші студенти спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» взяли участь у щорічному конкурсі талантів «Дебют першокурсника». 7 листопада 2018 р. на факультеті АТЕ відбулося яскраве шоу, в якому майбутні ресторатори та харчові технологи представили номера у музичному, вокальному, танцювальному та театральному жанрах. Вони вкотре довели, що в ТДАТУ навчаються найталановитіші студенти! Участь у конкурсі талантів […]

2
День української писемності та мови

День української писемності та мови – державне свято, яке кожного року відзначається в Україні 9 листопада. Тому кураторська година студентів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» була присвячена цій події. Завідувач кафедри суспільно-гуманітарних наук, канд. філол. наук, Максимець О.М. провела для студентів дуже цікаву лекцію на тему: «Доля мови – то доля нації». Оксана Миколаївна […]

кен
День працівника харчової промисловості

Традиційно 21 жовтня відзначається День працівника харчової промисловості. З нагоди цього свята сумлінна праця викладачів кафедри Харчових технологій та готельно-ресторанної справи була відзначена Міністерством аграрної політики та продовольства України. 1-го листопада 2018 року на форумі Agro Prо, що відбувся у місті Запоріжжя, заступник міністра Олена Ковальова вручила дипломи д.т.н., доценту Сердюк М.Є. та к.т.н. Кулик […]