В місти Запоріжжя відбувся Аграрний форум з переробки продуктів тваринництва та рослинництва
Новини
З 9 по 12 жовтня 2018 року в м. Києві проходила XV Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека – 2018», де приймали участь і науковці ТДАТУ. Однією з неодмінних умов підвищення рівня безпеки держави є вирішення проблемних питань тилового забезпечення військ. Реформою системи продовольчого забезпечення та харчування військовослужбовців переймаються і наші науковці, які задіяні у […]
Студенти спеціальностей «Харчові технології», «Агрономія» й «Садівництво та виноградарство» отримують навички збирання, сортування та інспекції яблук у ТОВ «БЛЭКСИ Фрут компани». Підприємство має сучасну та розвинену систему охолодження, зберігання, транспортування готової продукції. Досвід роботи у такій компанії навчить студентів вирішувати різноманітні задачі з первинної обробки продукції.
На думку викладачів кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи студенти надають дедалі більшого значення можливості підкріпити теоретичні знання практичними навичками. Відповідаючи на запитання стосовно мети виробничого навчання студенти найчастіше звертають увагу на цінний виробничий досвід і практичні навички (близько 70%). Поряд з цим, нинішні студенти більш прагматичні й підзаробити під час практики хочуть 90% респондентів. […]
5.10.2018 Здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій та екології 21 та 31 ХТ груп у рамках вивчення дисциплін, що викладаються на кафедрі ХТ та ГРС відвідали підприємства Херсонської області та дізналися за якими показниками відбирають сировину для подальшої переробки. Першим пунктом екскурсії ТОВ «Раздольное» – єдине підприємство на Півдні України, яке займається шоковим заморожуванням фруктів та […]
2 жовтня студенти другого, третього курсів та магістри першого року навчання напряму підготовки «Харчові технології» факультету агротехнологій та екології мали нагоду побувати на фермерському господарстві та ТОВ «Айс Запоріжжя». Подібні дні практичної підготовки вже стали традиційними і проводяться завдяки активному сприянню та підтримці Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва UHBDP. «Таврія-Скіф» — компанія, яка займається вирощуванням […]
Приємні сюрпризи, частування, і, звичайно ж, море задоволення і веселощів чекали на студентів ТДАТУ 2 жовтня 2018 р. під час презентації Навчального кафе, відкритого напередодні. Нове кафе відмінно вписалося в популярний нині тренд студентських закладів харчування з використанням оздоровчих продуктів власного виробництва. Формат студентського кафе спонукає до посиденьок у дружній компанії під філіжанку ароматної кави […]
1 жовтня 2018 р. відбулося урочисте відкриття навчального кафе кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ. На свято завітало багато гостей: керівництво, співробітники університету та студенти. Після привітальних слів ректор ТДАТУ проф. Кюрчев В.М. перерізав символічну червону стрічку. В цей день на всіх відвідувачів очікував сюрприз: свіжі тістечка та напої, як то кажуть, за рахунок […]
Сезон збору врожаю винограду в самому розпалі. В лабораторії бродіння кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи відчувається насичений аромат виноградного сусла – студенти спеціальності «Харчові технології» під керівництвом викладачів оволодівають азами бродильного виробництва. Адже досконало зрозуміти складний технологічний процес виробництва вина, який налічує близько 15 етапів, можливо лише на практиці. Створення високоякісних вин вимагає впровадження […]
На практичному занятті з дисципліни «Вступ до фаху» студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» навчались генерувати ідеї та презентувати їх перед широким загалом. На заході були присутні близько півсотні людей: декан факультету АТЕ, заступники декана, професорсько-викладацький склад кафедри, студенти. В цей день наші першокурсники відчули себе справжніми рестораторами. Вони презентували ідеї своїх проектів з цікавими концепціями майбутнього […]
