789
Аграрний форум

В місти Запоріжжя відбувся Аграрний форум з переробки продуктів тваринництва та рослинництва

56
ТДАТУ на виставці «Зброя та безпека – 2018»

З 9 по 12 жовтня 2018 року в м. Києві проходила XV Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека – 2018», де приймали участь і науковці ТДАТУ. Однією з неодмінних умов підвищення рівня безпеки держави є вирішення проблемних питань тилового забезпечення військ. Реформою системи продовольчого забезпечення та харчування військовослужбовців переймаються і наші науковці, які задіяні у […]

6
Навчальна практика студентів спеціальностей «Харчові технології», «Агрономія» й «Садівництво та виноградарство»

Студенти спеціальностей «Харчові технології», «Агрономія» й «Садівництво та виноградарство» отримують навички збирання, сортування та інспекції яблук у ТОВ «БЛЭКСИ Фрут компани». Підприємство має сучасну та розвинену систему охолодження, зберігання, транспортування готової продукції. Досвід роботи у такій компанії навчить студентів вирішувати різноманітні задачі з первинної обробки продукції.

01
ЦІННИЙ ДОСВІД ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІВ

На думку викладачів кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи студенти надають дедалі більшого значення можливості підкріпити теоретичні знання практичними навичками. Відповідаючи на запитання стосовно мети виробничого навчання студенти найчастіше звертають увагу на цінний виробничий досвід і практичні навички (близько 70%). Поряд з цим, нинішні студенти більш прагматичні й підзаробити під час практики хочуть 90% респондентів. […]

57
Студенти ХТ на провідних підприємствах Херсонської області

5.10.2018 Здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій та екології 21 та 31 ХТ груп у рамках вивчення дисциплін, що викладаються на кафедрі ХТ та ГРС відвідали підприємства Херсонської області та дізналися за якими показниками відбирають сировину для подальшої переробки. Першим пунктом екскурсії ТОВ «Раздольное» – єдине підприємство на Півдні України, яке займається шоковим заморожуванням фруктів та […]

viber орпimage
Практична підготовка майбутніх технологів на підприємствах Запорізького регіону

2 жовтня студенти другого, третього курсів та магістри першого року навчання напряму підготовки «Харчові технології» факультету агротехнологій та екології мали нагоду побувати на фермерському господарстві та ТОВ «Айс Запоріжжя». Подібні дні практичної підготовки вже стали традиційними і проводяться завдяки активному сприянню та підтримці Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва UHBDP. «Таврія-Скіф» — компанія, яка займається вирощуванням […]

68
ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО КАФЕ КАФЕДРИ ХТтаГРС

Приємні сюрпризи, частування, і, звичайно ж, море задоволення і веселощів чекали на студентів ТДАТУ 2 жовтня 2018 р. під час презентації Навчального кафе, відкритого напередодні. Нове кафе відмінно вписалося в популярний нині тренд студентських закладів харчування з використанням оздоровчих продуктів власного виробництва. Формат студентського кафе спонукає до посиденьок у дружній компанії під філіжанку ароматної кави […]

viber imagенe
УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ НАВЧАЛЬНОГО КАФЕ КАФЕДРИ ХАтаГРС

1 жовтня 2018 р. відбулося урочисте відкриття навчального кафе кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ. На свято завітало багато гостей: керівництво, співробітники університету та студенти. Після привітальних слів ректор ТДАТУ проф. Кюрчев В.М. перерізав символічну червону стрічку. В цей день на всіх відвідувачів очікував сюрприз: свіжі тістечка та напої, як то кажуть, за рахунок […]

0-02-04-f4a3b736c12494621041b2fda1de7263f5f55bb5a221a3c935a2986fad7efaaf_1d6ea5e9
Студенти спеціальності «Харчові технології» оволодівають мистецтвом виноробства

Сезон збору врожаю винограду в самому розпалі. В лабораторії бродіння кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи відчувається насичений аромат виноградного сусла – студенти спеціальності «Харчові технології» під керівництвом викладачів оволодівають азами бродильного виробництва. Адже досконало зрозуміти складний технологічний процес виробництва вина, який налічує близько 15 етапів, можливо лише на практиці. Створення високоякісних вин вимагає впровадження […]

0-02-04-0a70166d56c42f1874265904f1c453c41dc66a6916174b5860d45e2c37e98e67_58f41a71
ЯК СТВОРИТИ УСПІШНИЙ РЕСТОРАННИЙ ПРОЕКТ? ІДЕЇ ВІД СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

На практичному занятті з дисципліни «Вступ до фаху» студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» навчались генерувати ідеї та презентувати їх перед широким загалом. На заході були присутні близько півсотні людей: декан факультету АТЕ, заступники декана, професорсько-викладацький склад кафедри, студенти.  В цей день наші першокурсники відчули себе справжніми рестораторами. Вони презентували ідеї своїх проектів з цікавими концепціями майбутнього […]