3 жовтня 2025 року відбулася офіційна зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Індустрія здорового харчування» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю G13 «Харчові технології» галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво», доцента Тетяни Колісниченко та асистента кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Яніною Четверіковою зі здобувачами першого курсу.
Презентація освітньо-професійної програми «Індустрія здорового харчування» надала змогу детально ознайомити здобувачів вищої освіти із ключовими аспектами профілю цієї програми, яка спрямована на підготовку висококваліфікованих і конкурентоспроможних фахівців у галузі харчових технологій. Завдяки проведеному заходу здобувачі вищої освіти змогли детально ознайомитися зі специфікою програми, яка орієнтована на всебічний розвиток знань та навичок, необхідних для забезпечення інноваційного підходу до створення безпечних і здорових продуктів харчування, що відповідають сучасним викликам та вимогам ринку.
Учасникам було представлено основні програмні компетентності, необхідні для здобуття професійних знань і навичок у даній сфері. Особливу увагу приділили обговоренню мети освітньо-професійної програми, теоретичним засадам предметного змісту, її орієнтації, ключовим акцентам спеціалізації та основних характеристик програми. Одночасно було висвітлено питання щодо практичного застосування отриманих знань і навичок, готовності здобувачів до працевлаштування, а також можливості продовження навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного.
Гарант представив програмні компетентності освітньої програми, які дозволяють здобувачам ефективно вирішувати спеціалізовані завдання та практичні проблеми технічного і технологічного спрямування. Вона детально ознайомила студентів із переліком обов’язкових і вибіркових компонентів освітньої програми, а також пояснила порядок здійснення вільного вибору навчальних дисциплін із наданого каталогу. Особливості роботи з електронним кабінетом для вибору вибіркових дисциплін роз’яснила асистентка Яніна Четверікова.
Наприкінці зустрічі учасникам було детально роз’яснено принципи дотримання академічної доброчесності в освітньому процесі, а також проведено ознайомлення з основними положеннями та правилами, закріпленими у Кодексі Честі ТДАТУ.
Гарант освітньої програми разом із асистентом кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи взяли участь у зустрічі із здобувачами освіти, де вони надали розгорнуті відповіді на усі поставлені запитання. Під час обговорення було висловлено щиру підтримку студентам, підкресливши важливість їхніх зусиль у навчанні. Їм було побажано невпинного натхнення, впевненості у власних силах і нових досягнень на шляху оволодіння знаннями, розвитку навичок та побудови успішної професійної кар’єри.




