Найчастіше, коли говорять про навички, мають на увазі професійні знання і вміння. Але не менш важливі й Soft Skills — універсальні непрофесійні якості, які допомагають нам взаємодіяти між собою в команді незалежно від сфери діяльності.

М’які навички, іноді гнучкі навички (англ. soft skills) — комплекс неспеціалізованих, надпрофесійних навичок, які відповідають за успішну участь у робочому процесі, високу продуктивність і, на відміну від спеціалізованих навичок, не пов’язані з конкретною сферою.

З такою ж швидкістю, як змінюється світ, з’являються і нові знання. Якщо перестати постійно вчитися, ви не будете конкурентні на ринку праці. Необхідно постійно шукати нову інформацію, бути відкритим до зворотного зв’язку і змін.

Постійно навчаючись, ви розширюєте кругозір, отже, зможете подивитися на проблему з іншого боку, щоб визначити, що робити в першу чергу для її вирішення.

Аспіранти кафедри ХТГРС дуже тісно співпрацюють разом, не дивлячись на різні напрямки своїх досліджень, адже обмін досвідом є невід’ємною частиною розвитку аспіранта, як майбутнього науковця.

Крім цього, сумісна праця дозволяє аспірантам познайомитися з роботою своїх колег та отримати нові ідеї для своїх досліджень. Це також сприяє формуванню професійних зв’язків та мережі науковців в галузі харчових технологій.