Сезон збору врожаю винограду в самому розпалі. В лабораторії бродіння кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи відчувається насичений аромат виноградного сусла – студенти спеціальності «Харчові технології» під керівництвом викладачів оволодівають азами бродильного виробництва. Адже досконало зрозуміти складний технологічний процес виробництва вина, який налічує близько 15 етапів, можливо лише на практиці.
Створення високоякісних вин вимагає впровадження новаторських ідей на всіх етапах. Для підготовки якісних спеціалістів необхідно виробничий досвід поєднувати з науково-обґрунтованим підходом. В лабораторіях кафедри проходить активна науково-дослідна робота в цьому напрямку, а смачні об’єкти виноробних і консервних інновацій нікого не залишають байдужими.
Запорізький край має колосальний потенціал для виноробства. В цьому році за ініціативи керівництва ТДАТУ та факультету АТЕ, кафедрою Плодоовочівництва, виноградарства та біохімії була висаджена шкілка виноградних живців (близько 2,5 тис.). Власні насадження винограду на дослідних дільницях ТДАТУ та власна лабораторія бродильних процесів дозволить майбутнім фахівцям факультету агротехнологій та екології повною мірою оволодіти мистецтвом створення вин високої якості.










