В даний час у зв’язку з переходом на нові стандарти освіти зростають вимоги до професійної кваліфікації навчально-педагогічних працівників. З метою підвищення рівня професійної майстерності, вивчення та поширення інноваційних методів та прийомів викладання на кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи систематично проводяться відриті заняття в рамках годин, відведених навчальним планом на вивчення дисциплін відповідно до затвердженого плану.

3 листопада 2021 року Загорко Надія Петрівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри, провела відкрите онлайн-заняття для студентів 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» з дисципліни «Технологiя м’ яса, м’ясопродуктiв та риби» на тему «Оцiнка якостi iкри риб». Гостями зум-конференції були викладачі кафедри.

В ході лабораторної роботи студенти ознайомитися з видами сировини для отримання ікри; технологічним процесом одержання ікри риб та її асортиментом; методикою проведення органолептичної оцінки якості ікри.

Такий формат занять, як відкритий урок, на кафедрі ХТтаГРС вже став традиційним. На думку професорсько-викладацького складу, це сприяє підвищенню якості освітнього процесу.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.