Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи є учасником проєкту LEARNSAVE (Learning under attacks – sustainable education at risk in Ukrainian universities – навчання під час атак – стала освіта в умовах ризику в українських університетах), організованим Шведським університетом сільськогосподарських наук (Swedish University of Agricultural Sciences, SLU), спрямований на впровадження інновацій в освіті та надання навчальних матеріалів для використання в дистанційному/онлайн навчанні). Проєкт фінансується Swedish Institute ((Svenska Institutet, project number 01236/2023). В рамках діяльності проєкту, 24 червня 2024 року, викладачі кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного та здобувачі спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» взяли участь у онлайн-лекції “Food Preservation”. Лекцію провела професор Мадлен Моаззамі, відома експертка у галузі консервування та збереження продуктів харчування. Професор Моаззамі розповіла про новітні технології, що дозволяють продовжити термін зберігання продуктів без втрати їхньої якості та поживних властивостей. Учасники лекції отримали цінні знання, які будуть корисними як для професіоналів у галузі харчових технологій, так і для звичайних споживачів, які бажають удосконалити свої навички у збереженні харчових продуктів. Особливу увагу було приділено екологічним аспектам і використанню технологій, які мінімізують втрати харчових продуктів. Лекція стала важливим кроком у поширенні сучасних знань про збереження харчових продуктів, що є надзвичайно актуальним у контексті зростаючої потреби в ефективному використанні ресурсів. Впродовж лекції всі охочі ставили питання лекторці, на які професорка давала грунтовні та цікаві відповіді.

Дякуємо організаторам та міжнародним партнерам за плідну співпрацю!