Народна мудрість є потужним виховним механізмом впливу на формування національної свідомості молоді. Роль національних традицій у вихованні студентства є величезною.
Впродовж навчальної практики студенти 2 і 3 курсів спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» вивчали традиції культури харчування народів світу.
У власних проектах студенти описували кулінарні традиції тієї нації, яка найбільше їх зацікавила. Презентація та захист проектів проходили в online-форматі. Було дуже цікаво дізнатися гастрономічні звички і пристрасті різних народів світу, які складалися впродовж багатьох століть і відображалися у національних кухарських прийомах і рецептурах.
Студенти власноруч готували національні страви відповідно до тематики проекту і в проектах презентували свої фото-звіти з коментаріями щодо особливостей технології приготування. Майбутнім фахівцям індустрії гостинності важливо володіти національними традиціями кулінарного мистецтва, знати його характерні риси та відмінності. Придбання таких навичок має величезне значення в професійній підготовці студентів.
Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.






