Масниця – одне з найулюбленіших свят. Його відзначають впродовж тижня – влаштовують народні гуляння, ходять в гості та пригощають один одного млинцями.

В Лабораторії харчування кафедри ХТтаГРС студенти-першокурсники спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» зустрічали гостей – учнів 11 класу ліцею № 19. Для присутніх підготували цікаву культурно-розважальну програму.

Молодь почула про особливості святкування Масниці у різних народів. У чехів це свято називається Менсопуст, у словаків – Фашіанг, у поляків – Запусти, у росіян – Маслєніца. В українців це свято відоме, як Масниця, також зустрічаються такі варіанти назв: Масляна, Колодій, Запусти, Пущення, Заговини, Сирний тиждень. Історичний екскурс в обрядові звичаї святкування Масниці показав, що перші згадки про неї датуються IV ст. н. е. Молодь почула про відмінності язичницьких та християнських традицій святкування.

Детальніше на сайті ТДАТУ