Метою курсу є знайомство студентів з закономірностями будови, властивостей і перетворень органічних речовин та формування у студентів знань про основні нутрієнти в харчових продуктах та сучасних наукових уявлень про харчування людини що надзвичайно важливо для майбутніх фахівців у галузі харчової промисловості; формування навичок самостійної роботи інженера – технолога харчових виробництв.
В результаті значення дисципліни студент повинен знати:
– класи і типи органічних речовин, а також і основні загальні положення органічної хімії, логіки цієї науки, і найбільш важливих тенденцій її розвитку, які склалися на даний момент часу;
– фізико-хімічні методів дослідження об’єктів харчової промисловості;
– структуру та властивостей макронутрієнтів: білків, вуглеводів, ліпідів;
– основні поняття про мікронутрієнти, які містяться в харчових системах: мінеральні речовини, вітаміни.
Студент повинен вміти:
- виконувати якісний аналіз білків, вуглеводів, ліпідів, вітамінів.
- досліджувати властивості білків, ферментів, вуглеводів, ліпідів, вітамінів
- досліджувати вплив умов і терміну зберігання жирів на їх хімічні константи;
- досліджувати вплив різних факторів на денатурацію білків.
- виявляти в досліджуваних пробах вуглеводи.