Метою навчальної дисципліни “Технологія жирів та жирозамінників” є підготовка фахівців, здатних виготовляти високоякісну продукцію згідно з опанованими сучасними технологіями, приймати рішення щодо виконання технологічних процесів і розроблення складу і технологій виготовлення конкурентоспроможних олійно-жирових продуктів (рафінованої та нерафінованої олії, маргарину, майонезу, тваринних жирів).
Результатом опанування дисципліни студентами є комплекс знань та практичних навичок:
знати:
-визначення оптимальних технологічних показників процесу гідратації – нейтралізації, відбілювання, дезодорації рослинної олії;
– физико-хімічні і технологічні властивості і особливості сировини для виробництва жирів і жирозамінників;
– теоретичні основи, технологію і організацію виробництва жирів і жирозамінників;
-правила приймання і методи відбору проб, методи оцінки якості і дефекти сировини, матеріалів і готової продукції;
– основи організації діяльності і управління виробництвом.
вміти:
-організовувати і вести технологічні процеси виробництва жирів і жирозамінників відповідно до технологічної документації;
-забезпечувати випуск продукції стандартної якості;
– розробляти технологічний процес виробництва жирів і жирозамінників відповідно до нормативної і технологічної документації;
– визначати якість сировини, матеріалів і готової продукції.
Робоча програма з дисципліни “Технологія жирів та жирозамінників”