На практичному занятті з дисципліни «Вступ до фаху» студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» навчались генерувати ідеї та презентувати їх перед широким загалом. На заході були присутні близько півсотні людей: декан факультету АТЕ, заступники декана, професорсько-викладацький склад кафедри, студенти. 
В цей день наші першокурсники відчули себе справжніми рестораторами. Вони презентували ідеї своїх проектів з цікавими концепціями майбутнього кафе. Всього було представлено 5 спільних проектів. Заняття проходило в приміщенні майбутнього кафе, яке зараз є навчальною лабораторією кафедри. Оскільки кафе вимагає реконструкції, перед студентами була поставлена задача розробити загальну концепцію та меню закладу, змоделювати дизайн інтер’єру, стилістику, кольорову гамму, зонування приміщення, тощо.
Шляхом голосування було визначено кращі проекти. Автори найбільш оригінальних ресторанних концепцій отримали від декана факультету АТЕ Іванової І.Є. солодкі нагороди.
Завідувач кафедри ХТ та ГРС д.т.н., професор Прісс О.П. зазначила, що студенти творчо підішли до завдання. Було дуже цікаво побачити різні ідеї, підходи до реалізації поставленої мети. Представлені концепції будуть ще не раз скориговані, проте вони дадуть старт рішенням, які дозволять створити нову стратегію майбутнього кафе. На думку експертів, майбутнім рестораторам бракувало знань і досвіду, щоб повноцінно проробити кожне питання, проаналізувати успіхи і недоліки конкурентів. Сподіваємось, що поглиблення професійних знань та практичних навичок в ході навчання дозволить нашим першокурсникам реалізувати весь свій потенціал, правильно побудувати професійний імідж і стати успішною людиною.











