viber image 2019-03-07 , 11.41.22
Спілкування студентів ХТ з керівництвом «ДЖИ ЕФ СІ БЕЙКЕРІ ПРОДАКШН»

Кафедра Харчових технологій та готельно-ресторанної справи активно співпрацює і знайомить своїх студентів з представниками переробних галузей. На таких заходах молодь отримує відповіді на хвилюючі питання щодо свого майбутнього працевлаштування. 5 березня 2019 р. на базі ТДАТУ відбулася зустріч здобувачів вищої освіти рівня бакалавр та магістр спеціальності «Харчові технології» із представником компанії «ДЖИ ЕФ СІ БЕЙКЕРІ […]

viber image 2019-03-01 , 08.32.59
СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» ЗА ОЗДОРОВЧЕ ХАРЧУВАННЯ РАЗОМ З ВИСОКООЛЕЇНОВОЮ ОЛІЄЮ «DANKEN»

  Студенти-магістри спеціальності «Харчові технології» на дисципліні «Інноваційні технології продуктів» під керівництвом доцента, к.с.-г.н. Гапріндашвілі Н.А. вивчали способи збагачення класичних продуктів нетрадиційними компонентами з метою підвищення біологічної цінності готової продукції, поліпшення органолептичних показників, зниження її собівартості. Для смаження використовували високоолеїнову соняшникову олію «DANKEN». Для збагачення котлет зі свино-яловичого фаршу обрали горохове борошно як джерело незамінних амінокислот, клітковини та […]

viber image 2019-02-20 , 11.22.24
ВІДПОВІДНІСТЬ ВИСОКООЛЕІНОВОІ СОНЯШНИКОВОІ ОЛІЇ DANKEN ВИМОГАМ РИНКУ. ПРОДОВЖУЄМО ТЕСТУВАННЯ.

Всім рестораторам відомі чинники, які впливають на якість, біологічну цінність і смакові характеристики готової страви. До ключових з них відноситься якість продовольчої сировини і додаткових інгредієнтів, що використовуються для приготування кулінарної продукції. Студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа», як майбутнім рестораторам, важливо мати навички оцінки продовольчої сировини. На лабораторних заняттях з дисципліни «Технологічні властивості сировини» вони отримують […]

viber image 2019-02-20 , 10.11.01
«Кафедра ХТ та ГРС на загальношкільних батьківських зборах в с. Чорноземне Якимівського району

Профорієнтаційна робота у Таврійському державному агротехнологічному університеті проводиться на високому рівні. До питання свого майбутнього переважна більшість учнів ставиться не зовсім серйозно, що викликає необхідність брати відповідальність за вирішення цього питання батькам та вчителям. Майбутня професія – це один із найважливіших кроків у житті людини. Для того, щоб надати допомогу у прийнятті рішення стосовно майбутньої спеціальності, […]

viber image 2019-02-18 , 13.15.14
Учні шкіл Якимівського району в Таврійському ДАТУ

До Таврійського державного агротехнологічного університету завітали учні 11 класу шкіл Якимівського району. Серед запрошених гостей були присутні представники відділу освіти, молоді та спорту Якимівської селищної ради: Гібл Олена Вікторівна та Шостак Марія Валеріївна, а також школярі комунального закладу «НВК «Якимівська гімназія», КЗ «Якимівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, КЗ «Якимівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2, КЗ «Давидівська […]

viber image 2019-02-15 , 10.17.29
Вітаємо Валерію Міліч з нагородою!

14 лютого у студентів факультету АТЕ був особливо піднесений настрій. І причина цьому – не лише Свято закоханих. Особливо талановиті та обдаровані студенти на Вченій раді факультету АТЕ були нагороджені Почесними грамотами за успіхи в навчанні. Міліч Валерія, студентка 2 курсу спеціальності «Харчові технології» отримала почесну грамоту за зайняте перше місце у 1 турі Всеукраїнського […]

viber image 2019-02-13 , 18.06.17
ТЕСТУВАННЯ ФРІТЮРНОГО ЖИРУ DANKEN В НАВЧАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ ТДАТУ

Пончики – один з улюблених ласощів дітей та дорослих. Студенти ТДАТУ також люблять смакувати пончики, приготовані власноруч. Студенти першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» прийняли участь в тестуванні фритюрного жиру DANKEN. Органолептична оцінка пончиків, смажених на високоолеїновій олії «DANKEN», показала їхню високу якість та відмінні смакові характеристики.   Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.  

viber image 2019-02-08 , 12.10.27
СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» ДОСЛІДЖУВАЛИ ЯКІСТЬ ОЛІЇ

Для організму людини соняшникова олія є джерелом енергії, ессенціальних жирних кислот, жиророзчинних вітамінів, фосфоліпідів, стеринів. За нормами харчування близько 8-10% від загальної добової калорійності раціону повинні складати рослинні масла. Їхня якість визначає стан здоров’я людини. Актуальним питанням якості соняшникової олії зацікавилися студенти першого курсу спеціальності «Харчові технології». На лабораторній роботі з дисципліни «Технологічні властивості сировини» […]

img_0065-768x512
Таврійський ДАТУ зустрічав директорів шкіл Якимівського району

5 лютого 2019 року Тавріський державний агротехнологічний університет на чолі з ректором університету д.т.н., проф. Кюрчевим Володимиром Миколайовичем зустрічав директорів шкіл Якимівського району. Серед запрошених гостей були присутні Альохін М. А. – начальник відділу освіти, молоді та спорту Якимівської селищної ради, Сушко М. В. – головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Якимівської селищної ради, […]