Азовський форум регіонального розвитку Мелітопольщини проходив 25 лютого 2021 р. за ініціативи народного депутата України Сергія Мінька та у партнерстві з Міністерством охорони довкілля та природних ресурсів України, проєктом USAID «Економічна підтримка Східної Європи», Українським фондом соціальних інвестицій та обласною державною адміністрацією.

Особливу увагу учасників форуму було приділено питанням стратегічного планування розвитку громад, залучення інвестицій у туризм та розвиток місцевої інфраструктури. Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи взяла активну участь у форумі як виробник крафтової продукції та послуг. На виставковому просторі всі учасники та гості форуму змогли продегустувати крафтову продукцію, приготовану на базі лабораторії технології первинної обробки і зберігання продуктів рослинництва НДІ «Агротехнологій та екології» ТДАТУ ім. Д. Моторного. Черешневі цукати, вино, джеми функціонального призначення, а також натуральний органічний мед з університетської пасіки були представлені на форумі як головний гастрономічний спеціалітет Мелітопольського регіону.

Впровадження креативних ідей, активна участь у грантових проектах виробників крафтових продуктів, просування та позиціонування власної продукції дозволить зробити Мелітопольщину привабливішою для інвестицій у сфері гостинності.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.