У День міста Мелітополя у центральному парку ім. М. Горького кафедри факультету АТЕ та ТДАТУ ознайомили мешканців нашого міста з цікавими експозиціями.

Кафедрою технологій переробки та зберігання продукції сільського господарства на чолі з д.т.н., доц. Прісс О. П., к.с.-г.н., доц. Гапріндашвілі Н. А.,  к.т.н., ст. викл. Кулик А.С. було організовано «Знак якості по-мелітопольські». Гостям та мешканцям міста було запропоновано продегустувати та визначити якість різноманітних сирів, яблучного соку та оливок різних виробників, які широко представлені на полицях місцевих супермаркетів.

Найактивніша молодь напряму підготовки «Харчові технології»: Руденко Іван, Манченко Іван, Науменко Антон, Кльонова Аліна, Нечіпай Денис, Синяговський Сергій розповіли усім зацікавленим, як правильно обирати сири та відрізняти їх від молоковмісних продуктів, соки та маслини під час здійснення покупок. Зокрема: в чому полягає відмінність між сиром та сирним продуктом; чим сік прямого віджиму кращий, ніж відновлений; пастеризований, ніж стерилізований, а сік з м’якоттю відрізняється від нектару. Майбутні бакалаври з харчових технологій повідали секрети виявлення фальсифікації молочних продуктів в домашніх умовах з використанням підручних засобів, які є у кожного споживача.

Ст. лаборант кафедри ТПЗПСГ Громакова А.Л. та лаборант Попазов І. С.  продемонстрували експозицію гливи звичайної і дозволили дуже зацікавленим відвідувачам виставки зазирнути під таємну завісу успіху вирощування грибів та розглянути під мікроскопом крохмальні зерна, дріжджі, виміряти рН соків, молока та інших напоїв, визначити вміст енергетичноцінних речовин у харчових продуктах.

Подібний захід проводиться факультетом АТЕ уже третій рік поспіль і, зважаючи на його без перебільшення, шалений успіх, буде проведено в подальшому майбутньому.

Інформаційний супровід:

к.т.н., ст. викл. каф. ТПЗПСГ Кулик А.С.