Створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу осіб, які навчаються та працюють в університеті, розвиток в них наукового мислення і навичок дослідницької роботи, популяризація різних галузей науки в вищому навчальному закладі, розвиток інноваційної діяльності, організаційна допомога керівництву Університету в оптимізації наукової та навчальної роботи є невід’ємною складовою навчання в аспірантурі.

05.04.2023 за сприянням гаранта освітньої програми «181 Харчові технології» третього освітньо наукового рівня вищої освіти д.т.н., професора Прісс О.П. для аспірантів був проведений онлайн семінар “Наукова новизна як переосмислення наявних та створення нових цілісних знань та/або професійної практики”. Спікером онлайн-семінару був член-кореспондент НААН України, д. т. н., професор Надикто В.Т.

Під час семінару були обговорені питання володіння дослідниками методологічних основ проведення наукової роботи, вміння донести свою думку та вірно сформувати мету свого наукового дослідження, адже з цією проблемою зустрічаються майже всі науковці. Також велику увагу було приділено питанню визначення наукової новизни, адже це перше, що має визначити науковець перед початком наукової роботи.

Аспіранти кафедри ХТГРС дуже вдячні Володимиру Трохимовичу Надикто за проведений семінар та надану інформацію. Сподіваємось, що це не остання зустріч в такому форматі, і вважаємо що, спілкування з провідними науковцями нашого університету дуже корисно впливає на кругозір майбутніх докторів філософії.