Мета дисципліни – дати студентам теоретичні і практичні знання з питань екобезпеки продовольчої сировини і харчових продуктів.
Завданнями дисципліни є:
– розкрити поняття екобезпеки продовольчої сировини і харчових продуктів;
– ознайомити студентів з принципами державної політики в галузі безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів;
– ознайомити студентів з антропогенними та природними токсикантами сировини та продукції;
– ознайомити студентів з ризиками та небезпеками пов’язаними з продовольчою сировиною та харчовими продуктами;
– навчити студента обирати шляхи зниження кількості контамінантів в харчових продуктах і продовольчій сировині.;
– ознайомити студента з принципами НАССР.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
з н а т и:
- законодавчі акти, методичні і нормативні матеріали по безпеці продовольчої сировини і продуктів харчування; технічні вимоги, що пред’являються до сировини, матеріалів, готової продукції;
Студент повинен вміти:
здійснювати контроль за дотриманням технологічної дисципліни; розробляти і брати участь в реалізації заходів щодо забезпечення безпеки виробництва і продукції; здійснювати збір, обробку, аналіз, систематизацію науково-технічної інформації по даній темі.
Студент повинен отримати навички:
– роботи з технологічними документами;
– роботи зі спеціальними приладами, виконання аналізів якості продовольчої сировини і продуктів.
Безпека прод-ї сировини та харчових продуктів
Силлабус з дисципліни Безпека продовольчої сировини та харчових продуктів