Теоретичні основи харчових виробництв

Спеціальність:
ГРС
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
1
2
Провідний викладач:
Прісс Олеся Петрівна

Мета. Набуття знань з питань загальних, класичних і сучасних способів обробки сировини, розуміння  факторів, що впливають на зміну властивостей продукту, визначення взаємозв’язку між метою обробки і особливостями вибраних для цього способів впливу на продукт.

 Завданнями дисципліни є вивчити:

– основні технологічні, наукові та техніко-економічні терміни і поняття;

– науково-теоретичні  основи класичних і сучасних технологічних процесів і способи їх практичної реалізації;

– основні принципи технології, умови проведення технологічних операцій;

– шляхи вдосконалення існуючих технологій, підвищення безпеки і якості продукції та зниження її собівартості, перспективи розвитку галузі, екологічний стан діючих виробництв;

– основні вимоги щодо безпеки і якості основної сировини, допоміжних матеріалів і цільової продукції;

– сучасний рівень та шляхи і перспективи розвитку харчових виробництв  Україні та світу.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: фізичні методи переробки сировини, електрофізичні методи, теплофізичні методи обробки харчових продуктів, суть окремих хімічних, біохімічних, мікробіологічних процесів і їх роль  у харчовій промисловості теоретичні основи охолодження, заморожування, сушіння,  соління, копчення при виробництві харчових продуктів

вміти: обґрунтовувати технологічні режими і параметри процесів фізичних, електрофізичних, теплофізичних методів обробки сировини і харчових продуктів, теплового і холодильного консервування для забезпечення якісної продукції

Студент повинен:

отримати навички роботи в лабораторії зі спеціальними приладами та обладнанням, проведення розрахунків, що використовуються в аналізуванні дисперсних систем.

володіти: класичними і сучасними технологічними прийомами обробки сировини і харчових продуктів для організації технологічного процесу виробництва продуктів харчування.

Робоча програма з дисципліни Теоретичні основи харчових виробництв (11 ХТ)

Робоча програма з дисципліни Теоретичні основи харчових виробництв (21 ХТ)

Робоча програма з дисципліни Теоретичні основи харчових виробництв (21 ГРС)

Силлабус з дисципліни Теоретичні основи харчових виробництв

Методичні вказівки ТОХВ