Технологія виробництва продукції тваринництва

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
Провідний викладач:

Мета полягає у вивчені новітніх технологій виробництва продукції
тваринництва. Навчити студентів оцінювати продуктивні якості
сільськогосподарських тварин, визначати потребу в кормах, оперувати показниками
відтворення стада.
Завданнями дисципліни є вивчення:
– визначати напрям і ступінь продуктивності тварин за результатами
оцінювання їх за екстер’єром.
– Оцінювати якість корму щодо придатності для згодовування тваринам
окремого виду, віку з врахуванням їх фізіологічного стану.
– Основні технологічні параметри виробництва сільськогосподарської
продукції.

– Контроль технологічних параметрів і безпечності
харчових продуктів.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати: біологічні особливості сільськогосподарських тварин; методи
оцінювання поживності кормів, їх класифікацію та характеристику; технологію
виробництва тваринницької продукції; загальну будову та робочий процес засобів
механізації;
вміти: визначати показники продуктивності тварин; використовувати основні
дані відтворення стада для виробничого планування; обґрунтовувати вибір засобів
механізації стосовно конкретних виробничих умов; давати економічну оцінку
машин на стадіях їх використання; користуватися матеріалами зоотехнічного та
технічного обліку для аналізу економічної ефективності галузі тваринництва.
володіти: технологіями виробництва молока, яловичини, свинини, продукції
вівчарства, вчення про годівлю сільськогосподарських тварин, основними
технологічними прийомами при переробці та зберіганні харчової сировини.

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Силлабус з дисципліни Технологія виробництва продукції тваринництва