Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи для підготовки висококваліфікованих фахівців та забезпечення постійного професійного розвитку науково-педагогічних працівників активно підтримує і розвиває міжнародне співробітництво. Співпраця із закордонними колегами дозволяє обговорювати та вирішувати актуальні проблеми, обмінюватися освітніми, науковими та інформаційними технологіями.

Цього разу науковці кафедри ХТ та ГРС разом зі здобувачами вищої освіти рівня бакалавр та магістр спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» взяли участь у гостьовій онлайн-лекції від французьких фахівців, яка була присвячена виробництву крафтової молочної продукції та особливостям реєстрації торгового знаку.

Спікерами на конференції були:

– Жак Форжерон, президент Федерації «Обміни Франція-Україна» (ФОФУ);

– Філіпп Жене, президент Асоціації «Пуату Шарант Україна», відповідальний за організацію аграрних стажувань і зв’язки з аграрним університетами у ФОФУ;

– Жан Марк Рессеган, власник і керівник фермерського господарства напрямку козівництва, член ради правління молочного кооперативу «Тера Лакта»;

– Йоланд Піняр, член Асоціації FLE FU, викладач французької мови для іноземців;

– Ольга Гонсе, секретар ФОФУ.

Впродовж зустрічі студенти та викладачі кафедри отримали цікаву та пізнавальну інформацію про особливості виготовлення крафтових органічних сирів у Франції, адже це складний, багатокомпонентний та наукомісткий процес, який вимагає досвіду, майстерності та постійної уваги.

Студентам та аспірантам було цікаво дізнатися від французьких експертів про ключові принципи правильного смакового комбінування сиру та вина для створення гармонійного дуету, адже це є справжнім мистецтвом.

Колектив кафедри ХТ та ГРС висловлює подяку французьким колегам за цікаву, змістовну, інформаційно-насичену лекцію. Така тісна співпраця дозволяє отримувати сучасний міжнародний досвід, який буде обов’язково впроваджуватися в подальшій роботі з підготовки висококваліфікованих спеціалістів індустрії гостинності та харчових технологій.