Уже втретє у 2017-2018 навчальному році факультет АТЕ ТДАТУ зустрічав майбутніх здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Харчові технології». Цього разу до нас, прямо із морського узбережжя м. Бердянська завітали дві групи студентів спеціальностей «Бродильне виробництво та виноробство» і «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів» у супроводі викладачів.

Зустрічала гостей заступник декана факультету АТЕ з профорієнтаційної роботи асистент кафедри Охорона праці і безпека життєдіяльності Євтушенко Анна Олександрівна.

Файл 00489Пізніше до спілкування, яке продовжилось чаюванням із смаколиками власного виробництва кафедри ТПЗПСГ, приєдналася декан факультету АТЕ ТДАТУ к.с.-г.н., доц. Іванова Ірина Євгенівна.

Власне метою приїзду було не просто знайомство з ТДАТУ, але і складання попереднього фахового вступного випробування, яке цього року вперше майбутні вступники здавали не у рідних стінах, як це відбувалось із року в рік, а в п’ятому корпусі нашого університету.

Звичайно, діти хвилювались, але чарівна д.т.н., доц. Прісс Олеся Петрівна – завідувач кафедри Технології переробки та зберігання продукції сільського господарства, яка є випускаючою зі спеціальності «Харчові технології», зуміла їх заспокоїти та надихнути на робочий настрій.Файл 00479

Після успішного складання попереднього фахового вступного випробування, к.т.н., ст. викл. кафедри ТПЗПСГ Кулик Аліна Степанівна супроводила гостей на кафедру, яка 8 листопада 2017 року спокушала ароматом свіжоспеченого хліба увесь восьмий корпус ˗ Обладнання переробних і харчових виробництв факультету ІКТ під керівництвом
к.т.н., доц. Загорко Надії Петрівни.

Співробітники кафедри підготували для студентів ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ» частували гостей гарячим із золотавою скоринкою хлібом із суміші житнього таФайл 00473- пшеничного борошна з додаванням прянощів і солодкими пухкенькими пончиками.

 

Після такого ситного перекусу гості продовжили знайомство із кафедрою ТПЗПСГ у шостому лабораторному корпусі,
де к.с.-г.н., ст. викл. Бандура Ірина Іванівна пФайл 00469родемонструвала студентам лабораторію з мікробіологічних досліджень та показала всім охочим, як виглядають дріжджі під мікроскопом. Майбутнім здобувачам вищої освіти було дещо відкрито секрети технології культивування грибів роду глива, а побачена технологія їх вирощування – відверто здивувала випускників
ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ».

P71108-131354

Подальше знайомство продовжилось у музеї університету в супроводі Оксамитної Анни Петрівни.

По відвідуванню музею та страшенно цікавих розповідей Анни Петрівни майбутнім вступникам спеціальності «Харчові технології» було запропоновано скуштувати справжню студентську їжу в університетській їдальні.

Після ситного обіду та повної детальної екскурсії Таврійським державним агротехнологічним університетом, стомлені, але задоволені гості вирушили додому у піднесеному настрої та сповнені яскравими враженнями від по-домашньому теплого прийому та знайомства з колективом такого, без перебільшення, чудового факультету АТЕ.

                               к.т.н., ст.викл. каф. ТПЗПСГ                                               Кулик А. С.