Кожен здобувач вищої освіти має право персонально обрати вибіркові дисципліни з переліку вибіркових дисциплін та створити власну індивідуальну освітню траєкторію.
Вибіркові навчальні дисципліни – це дисципліни, які пропонуються закладом вищої освіти для більш повного задоволення освітніх і кваліфікаційних вимог особи для власного особистісного та професійного розвитку, потреб суспільства та держави, ефективнішого використання можливостей закладу освіти, врахування регіональних особливостей тощо. Обсяг вибіркових навчальних дисциплін становить не менше 25% від загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для кожного рівня освіти. Обрання вибіркових навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти із Каталогів проводиться на засадах прозорості та студентоцентризму.
До вибору навчальних дисциплін потрібно відноситись дуже відповідально, усвідомлюючи, що перелік цих дисциплін буде внесено у додаток до диплому з вказуванням отриманих залікових балів. Тому для студентів кафедри Харчові технології та готельно-ресторанна справа була проведена презентація вибіркових дисциплін, яку провели гарант освітньої програми «181 Харчові технології» д.т.н., проф. Марина Сердюк та гарант освітньої програми «241 Готельно ресторанна справа» к.с-г.н., доц. Кюрчева Л.М.. Звичайно ж, перед студентами постало питання важкого вибору дисциплін, бо кожна дисципліна цікава, пізнавальна та допомагає у формуванні навичок Soft skills.
Після того  здобувачам вищої освіти було запропоновано пройти опитування для визначення вибіркових дисциплін та сформувати власну індивідуальну освітню траєкторію.