Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної активно співпрацює з Проєктом Агентства США з міжнародного розвитку «Економічна підтримка Східної України» (USAID). Цей проект надає технічну допомогу та спів-інвестиційну підтримку підприємствам, місцевим НУ О, навчальним закладам, мешканцям Сходу України у розвитку бізнесу в перспективних галузях економіки, а також допомагає виходити на нові ринки в Україні, Європейському Союзі та за їх межами, використовуючи інноваційні технології.

Взаємодія кафедри ХТ та ГРС з проєктом USAID спрямована на підвищення якості підготовки професійних кадрів відповідно до потреб сучасного ринку праці.

З цією метою 16 грудня 2020 року відбувся прямий ефір за участі професорсько-викладацького складу кафедри ХТ та ГРС та експертами бізнесу України.

Серед спікерів були:

– ВОЛОДИМИР ТЕРНОВСЬКИЙ, менеджер з розвитку трудового потенціалу Проєкту USAID ERA;

– ЮЛІЯ МИРОНЕНКО – засновник ресторанів «The Village», «Pizza Celentano», «Happy Place» та ресто-пабу «Катран» (м. Бердянськ).

В умовах пандемії ресторанний бізнес опинився в складному становищі. В ході дискусії Юлія Мироненко поділилася своїм досвідом у роботі ресторанів під час карантину, розкрила практичні інструменти, які використовують ресторатори для виходу з цієї ситуації.

Володимир Терновський надав інформацію про актуальні формати і концепції ведення бізнесу в Україні, способи підвищення його потенціалу відповідно до завдань проєкту USAID. Окремо оговорювалися питання щодо кадрового забезпечення в ресторанному бізнесі.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.